Otevřít menu
Doprava dnes
-

Na silnicích Zlínského kraje bude po zimní přestávce pokračovat deset staveb

V březnu a dubnu začnou po zimní přestávce práce na deseti stavbách na silnicích nižších tříd ve Zlínském kraji, které loni zahájilo Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK). Na několika místech se řidiči budou znovu setkávat také s nezbytnými dopravními omezeními. V tiskové zprávě to dnes uvedli zástupci ŘSZK.

14:54 / 8. března 2022
Na silnicích Zlínského kraje bude po zimní přestávce pokračovat deset stavebi

Foto: ŘSD

Na Zlínsku budou stavbaři pokračovat v rekonstrukci silnice II/494 mezi Valašskými Klobouky a Vlachovicemi. Opravy se týkají téměř pětikilometrového úseku, hotovo je 3,4 kilometru. Dokončení prací ŘSZK plánuje na letošní srpen. Do konce října plánuje ŘSZK zprovoznit nový most a přeloženou silnici III/05746 ve Študlově. "Následovat ještě bude demolice starého mostu a úplné dokončení stavby v roce 2023," uvedlo ŘSZK.

Dělníci se s technikou vrátí i do Velkého Ořechova, kde opravují více než kilometrový úsek silnice III/49718. "Letos budou probíhat práce na opěrné zdi, a hlavně práce obce na kanalizaci a práce společnosti EG-D na uložení elektrického vedení do země. Zbývající práce ŘSZK na vozovce a úplné dokončení stavby mají termín až v roce 2023," uvedli zástupci příspěvkové organizace Zlínského kraje.

Po loňských přípravných pracích začnou stavbaři v plném rozsahu s rekonstrukcí silnice II/496 v Kladné-Žilíně, místní části Luhačovic. Do konce října by měli opravit úsek dlouhý 940 metrů. Naplno se letos začne pracovat také na výstavbě nové okružní křižovatky na silnici III/49018 ve Zlíně na Kocandě, hotovo by mělo být do poloviny září.

Na Vsetínsku bude pokračovat rekonstrukce silnice III/05726 z Velké Lhoty do Valašské Bystřice. "Z celkové délky 2,8 kilometru je zcela hotovo 340 metrů, další úsek, který je dlouhý asi 1000 metrů, se nachází ve stadiu před pokládkou obrusné vrstvy," uvedli zástupci ŘSZK. Nadále se bude opravovat i silnice II/487 z Hovězí do Huslenek. Obě stavby by měly skončit v listopadu. Do poloviny srpna bude hotova výstavba mostu přes potok Vranča na silnici III/4879 v Novém Hrozenkově.

Už v dubnu plánuje ŘSZK ukončit stavbu opěrné zdi na silnici III/01866 v Rajnochovicích na Kroměřížsku. Do podzimu potrvá rekonstrukce zhruba 1,5 kilometru dlouhého úsek silnice mezi Jestřabicemi, místní částí Koryčan na Kroměřížsku, a hranicí Zlínského a Jihomoravského kraje. "V loňském roce bylo hotovo 514 metrů," uvedlo ŘSZK.

Podle jeho ředitele Bronislava Malého bude na deseti uvedených stavbách ještě prostavěno téměř 300 milionů korun. "Z toho dvě třetiny nám pokryjí dotace mimo rozpočet kraje. Zatím disponujeme dotací od zřizovatele ve výši 147 milionů korun. Je proto zřejmé, že nově zahajovaných staveb bude v letošním roce méně, než bývalo obvyklé v minulých letech," uvedl Malý. Přehled aktuálních a plánovaných dopravních omezení v souvislosti se stavbami na silnicích druhých a třetích tříd v kraji je zveřejněn na webu ŘSZK.

Publikoval: Jakub Cimburek (zdroj: ČTK, ŘSD)

 

zpět na články

inzerce

nahoru