Otevřít menu
Doprava dnes
-

Na stavbě přeložky silnice I/36 Časy – Holice pokračují stavební práce i během zimního období

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) pokračuje ve stavbě přeložky I/36 Časy-Holice. Stavaři se zaměřili na vrtání pilot pro budoucí most nad silnicí III/3051 mezi Horními Ředicemi a Komárovem. Stavba přeložky byla zahájena v červnu loňského roku a její zprovoznění je plánováno na závěr roku 2023. Zhotovitelem je firma Strabag.

10:50 / 24. ledna 2023
Na stavbě přeložky silnice I/36 Časy – Holice pokračují stavební práce i během zimního obdobíi

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ŘSD.

Samotná přeložka by se měla do provozu dostat koncem roku 2023. Nový úsek má zajistit rychlé a bezpečné propojení Pardubic a Holic a návaznost na současnou silnici I/35 směrem na Brno a Olomouc a na dálnici D35. Aktuálně se pracuje na vrtání pilot pro budoucí most. Ten bude třípólový a hlubinně založený velkoprůměrovými pilotami, kterých bude 24.

"I když není stavební sezona, jsme uprostřed zimy a staráme se především o sjízdnost komunikací, dokážeme, pokud to technologie dovolí, stavět. Pracujeme na tom, abychom tuhle komunikaci, která je velmi důležitým propojením mezi dálnicí D35 a tranzitní silnicí I/35, aby ten průtah, který nasává těžkou dopravu, byl co nejbezpečnější," uvedl tiskový mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Trasa přeložky je dlouhá 3,4 kilometru, ŘSD za ni zaplatí 200 milionů korun bez DPH. Budou na ní dva mostní objekty, jeden je již hotový. Auta by po nové silnici měla jezdit 22. prosince. Silničáři také připravují v regionu druhý přivaděč na I/35, který bude i obchvatem Sezemic. Komunikace povede ve zcela nové trase, její výstavba by měla začít letos. Sezemice na obchvat čekají desítky let, stavba byla několikrát pozastavená.

Publikoval: Richard Mrkvička (Zdroj: ŘSD a ČTK)

 

zpět na články

inzerce

nahoru