Otevřít menu
Doprava dnes
-

Nejrizikovější místo pro řidiče byla křižovatka severovýchodně od Hodonína

Nejrizikovějším místem pro řidiče v ČR se v letech 2018 až 2020 stala křižovatka severovýchodně od Hodonína. Na druhém místě skončila křižovatka poblíž železničního mostu v ulici Přístavní v Ústí nad Labem. Třetím se stal nájezd na silnici I/23 v katastru obce Ostrovačice, několik kilometrů východně od Brna. Vyplývá to ze žebříčku nehod, jejichž důsledkem bylo těžké zranění či úmrtí. Sestavila jej pojišťovna Allianz podle policejní databáze dopravních nehod.

8:54 / 4. listopadu 2021
Nejrizikovější místo pro řidiče byla křižovatka severovýchodně od Hodonínai

Foto: hzscr.cz

Na nejrizikovějším místě u Hodonína, kde se ulice Měšťanská potkává se silnicí I/55, se v posledních třech letech stalo 17 nehod, z toho tři vážné se třemi úmrtími a dvěma těžkými zraněními. Lehce se při nich zranilo 25 osob.

V ulici Přístavní v Ústí nad Labem se v letech 2018 až 2020 stalo 38 nehod se třemi vážnými zraněními. Z celkem 15 nehod si lidé odnesli zdravotní následky, lehce se tam zranilo 32 osob. U Ostrovačice poblíž Rosic se v posledních třech letech staly tři vážné nehody, čtyři lidé se tam těžce zranili. Za poslední tři roky se tam odehrálo 18 nehod.

V žebříčku dvaceti nejrizikovějších lokalit v Česku figurují některé regiony vícekrát. Nejhůře dopadly kraje Jihomoravský, Jihočeský, Moravskoslezský, Středočeský a Ústecký, které jsou za období 2018 až 2020 zastoupeny každý třikrát.

"Hlavní příčinou dopravních nehod s vážnými osobními následky bylo podle evidence Policie ČR nedání přednosti v jízdě. Druhou nejvíce se vyskytující příčinou je nepřiměřená rychlost jízdy,“ uvedl dopravní odborník Jaroslav Heinrich brněnské projekční kanceláře pro dopravní a inženýrské stavby HBH projekt, která se na vzniku Automapy Allianz podílí.

Autor: Mgr. Petr Dejnožka (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru