Otevřít menu
Doprava dnes
-

Některé významné tratě se vrátí zpět do normálního režimu!

V pátek 26. srpna se poprvé sešla nová Správní rada Správy železnic (SŽ). Kontrolní orgán byl od generálního ředitele SŽ obeznámen s plánovaným ukončením některých letošních výluk, jež komplikují železniční provoz na mnoha důležitých koridorech a trasách.

20:43 / 28. srpna 2022
Některé významné tratě se vrátí zpět do normálního režimu!i

Foto: Vizualizace nádraží Vysočany. Zdroj fotky: Správa železnic.

Ještě v letošním roce dojde k otevření nového nádraží v pražských Vysočanech

Ještě v tomto roce dojde k otevření nového nádraží v pražských Vysočanech. Cestující i dopravci tak nový terminál začnou využívat v říjnu. S tímto projektem spojená výluka v úseku Vysočany - Odbočka Skály skončí 10. prosince 2022. Do finiše se také blíží výluka a veškeré stavby ve Velimi, které skončí 1. listopadu letošního roku. Těsně před Vánoci, 18. prosince, se lidé dočkají znovu dvoukolejného provozu mezi stanicemi Bezpráví a Brandýs nad Orlicí, tento úsek je na hlavním koridoru mezi Prahou a Ostravou. V říjnu se ještě zvýší rychlost vlaků v okolí Přerova.

Cestující se také rychleji dostanou do Brna

Cestující se také rychleji dostanou do Brna. Od 11. prosince se spolu s novým jízdním řádem zavede dvoukolejný provoz mezi Brnem, Adamovem a Blanskem, přičemž se na tuto trať vrátí alespoň osobní vlaky. Na konec výluk se čeká i na severovýchodě republiky. 9. prosince skončí výluka jedné koleje mezi Petrovicemi u Karviné a státní hranicí s Polskem. Na trati mezi Sudoměřicemi a Voticemi se bude od poloviny prosince jezdit rychlostí až 160 kilometrů v hodině a od 12. prosince se zdvojkolejní trať mezi Soběslaví a Doubím u Tábora.

Autor: Karel Geba

zpět na články

inzerce

nahoru