Otevřít menu
Doprava dnes
-

Nepřehlednou křižovatku na Olomoucku vystřídal kruhový objezd

Řidiči projíždějící Mohelnicí mohou využít nový kruhový objezd. Ten vznikl za podpory Olomouckého kraje v místě, kde se spojovala cesta od Moravičan se silnicí do centra města a jeho obchvatem.

21:02 / 20. října 2021
Nepřehlednou křižovatku na Olomoucku vystřídal kruhový objezd

Doprava v Mohelnici je nesmírně vytížená, zná to snad každý řidič, který tímto směrem projížděl ať už do Olomouce, tak dalších přilehlých destinací. Kromě samotné kruhové křižovatky došlo také k rekonstrukci části navazujících vozovek. Nový kruháč přispěl ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti dopravy na jinak velmi vytížené silnici,“ uvedl Michal Zácha, náměstek Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

Nejen kruhový objezd, ale i napojení na cyklostezku


Stavebních prací využila také mohelnická radnice, která v návaznosti na kruhový objezd realizovala několik dalších projektů. V místě vybudovala například napojení na cyklostezku, pro pěší vystavěla přechodové ostrůvky a z vlastních zdrojů financovala projektovou dokumentaci.

„Správa silnic Olomouckého kraje do stavby investovala jednadvacet miliónů a Mohelnice zhruba sedm miliónů korun,“ vysvětlil cenu díla náměstek Zácha. Nedávno kraj zprovoznil v regionu další modernizované úseky silnic. Po novém jezdí řidiči v Mezicích, mezi Bělou pod Pradědem a Domašovem i v Rudě nad Moravou.

 

Autor: Mgr. Petr Dejnožka (zdroj TZ Olomouckého kraje)

Zdroj fotek: Olomoucký kraj

Nepřehlednou křižovatku na Olomoucku vystřídal kruhový objezd . Nepřehlednou křižovatku na Olomoucku vystřídal kruhový objezd . Nepřehlednou křižovatku na Olomoucku vystřídal kruhový objezd . Nepřehlednou křižovatku na Olomoucku vystřídal kruhový objezd . Nepřehlednou křižovatku na Olomoucku vystřídal kruhový objezd . Nepřehlednou křižovatku na Olomoucku vystřídal kruhový objezd .
zpět na články

inzerce

nahoru