Otevřít menu
Doprava dnes
-

Nová parkovací místa připravuje Lanškroun u Dlouhého rybníku

Stavbu dalších parkovacích míst připravuje město Lanškroun na Orlickoústecku u Dlouhého rybníku. Změní také dopravní řešení v rekreační oblasti. Místo bude pro řidiče i chodce přehlednější a bezpečnější. Prostřednictvím tiskové zprávy o tom informovala radnice.

9:57 / 15. května 2022
Nová parkovací místa připravuje Lanškroun u Dlouhého rybníkui

Foto: nasregion.cz

Radnice o změně dopravního uspořádání uvažuje i z důvodu koupacího biotopu, jenž tam má v plánu v budoucnu vybudovat. Záměrem je zvýšit návštěvnost lokality. Původně měla být parkovací místa v roce 2019 součástí participativního rozpočtu. Projekt byl však nákladný a přesahoval jeho možnosti.

"V konečné fázi by mělo vzniknout přes 100 parkovacích míst. Část parkovacích míst bude na dlažbou zpevněném povrchu, část bude využívána především v sezonních měsících a je řešena jako travnatá část zpevněná vegetačními zatravňovacími tvarovkami," uvedl Jiří Zatloukal, referent odboru investic a majetku.

Návrhem se projektant zabývá od listopadu. Dokončit by jej měl pravděpodobně v červnu. Kvůli stavbě nových parkovacích míst je nutné upravit komunikace, dopravní značení a dodat veřejné osvětlení. Připravený projekt provede město na etapy.

V rámci projektu se počítá se zrušením dvou silničních napojení z hráze rybníka na hlavní ulici T. G. Masaryka. Jsou totiž moc prudká a výjezd aut tak není bezpečný. Proto v místě současného travního porostu vznikne napojení nové. Sklon vozovky je tam nižší. Město plánuje rovněž stavbu pěší stezky. Ta naváže na opravu ulice K. Čapka a povede až k Dlouhému rybníku. Lidé díky tomu nebudou muset chodit po silnici.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru