Otevřít menu
Doprava dnes
-

Nové zastávky v Uherském Hradišti! Začnou zde zastavovat i linkové autobusy

Na nových zastávkách poblíž okružní křižovatky v Sokolovské ulici v Uherském Hradišti začnou od 6. března zastavovat i linkové autobusy. 

6:03 / 22. února 2022
Nové zastávky v Uherském Hradišti! Začnou zde zastavovat i linkové autobusyi

Foto: Zprávy z Moravy

Od začátku letošního roku slouží obousměrné zastávky s názvem Studentské náměstí městské hromadné dopravě. Na webu města to v pondělí 21. února uvedl mluvčí radnice Jan Pášma.

Zastávky začnou od března využívat autobusy na lince 802180 jezdící na trase Uherské Hradiště, Březolupy a Zlín, lince 802185 mezi Uherským Hradištěm, Topolnou, Otrokovicemi a Zlínem, lince 802381 spojující Uherské Hradiště, Březolupy a Zlámanec, lince 802382 z Uherského Hradiště do Bílovic, Velkého Ořechova a Uherského Brodu a na lince 803180, která slouží k přepravě cestujících z Uherského Hradiště do Březolup a Zlína.

Zastávky Studentské náměstí již byly zaneseny do jízdních řádů Zlínského kraje. Od 6. března na nich budou autobusy příměstských linek zastavovat. Jízdní řády jsou k dispozici na webových stránkách Integrované dopravy Zlínského kraje.

Práce na stavbě zastávek za 8,6 milionu korun začaly loni v září. Jejich součástí bylo i vybudování přilehlých chodníků a smíšené cyklostezky, stavbaři také opravili povrch vozovky. Na území, kde zastávky jsou, dosud autobusy nezastavovaly. Poblíž jsou přitom obchodní zóna, sportoviště města, vysokoškolský areál i základní škola.

 

Publikoval: Bc. Filip Červinka (Zdroj: ČTK)

Nové zastávky v Uherském Hradišti! Začnou zde zastavovat i linkové autobusy Foto: zlin.rozhlas.cz.
zpět na články

inzerce

nahoru