Otevřít menu
Doprava dnes
-

Novinka v ostravské MHD: dlouhodobý kupon v mobilu

Cestující v Ostravě si mohou nově nahrát „Měsíčník“ nebo kterýkoli dlouhodobý kupon, a to na ODISku v mobilní aplikaci MojeDPO. Službu nabízí Dopravní podnik Ostrava a.s.

11:28 / 21. srpna 2022
Novinka v ostravské MHD: dlouhodobý kupon v mobilui

Foto: www.sdp-cr.cz

Dopravní podnik Ostrava (DPO) reaguje nově nabízenou službou na rostoucí poptávku zákazníků. „Dostávali jsme od cestujících řadu podnětů, abychom zprovoznili měsíčník v aplikaci MojeDPO. Vyslyšeli jsme přání zákazníků a od srpna tuto službu provozujeme. ODISka v mobilu je určena pro všechny kategorie cestujících, od dětí do 15 let, přes studenty do 26 let, běžné občany až po seniory nad 65 let, s výjimkou těch, kteří chtějí cestovat na slevu pro starobní a invalidní důchodce,“ vysvětluje Daniel Morys, předseda představenstva a generální ředitel DPO.

Používání ODISky v mobilu má své výhody:

- cestující ušetří celý poplatek za vydání plastové kartičky ODISka, který činí 130 korun;

- vyřízení je rychlejší; na plastovou ODISku čekají zákazníci až dva týdny; u ODISky v mobilním telefonu je čekání navázáno jen na vzdálené ověření identity;  tento proces trvá většinou několik hodin, maximálně dva dny;

- platnost elektronického kupónu je dvojnásobná oproti plastové verzi, a to 10 let.

V případě zájmu o ODISku v mobilu doporučuje DPO stávajícím majitelům plastové karty počkat na vypršení platnosti aktuálního kuponu. Následně pak lze vše jednoduše vyřídit online.

Jak ODISka v mobilu funguje

ODISka v mobilu je propojená s uživatelským účtem v e-shopu a konkrétním mobilním telefonem. Při přepravní kontrole zobrazí cestující platný online kupón. Revizor platnost kuponu ověří načtením QR kódu. Pasažéři však musí mít na paměti, že pro prokázání je nutné mít aktivní internetové připojení!

Virtuální jízdenka je snadno dostupná z mobilního telefonu. Zájemci si ji jednoduše vytvoří přímo v mobilní aplikaci MojeDPO bez nutnosti návštěvy naší prodejny.

ODISka v mobilu platí jenom ve spojích DPO a nahrát na ni lze pouze dlouhodobé kupony. Jednotlivé jízdenky je možné hradit bankovní kartou přímo v aplikaci.

Podrobné informace najdou zájemci na webu dopravního podniku.

 

Publikoval: Filip Červinka (zdroj: www.sdp-cr.cz, www.dpo.cz)

zpět na články

inzerce

nahoru