Otevřít menu
Doprava dnes
-

Nový parkovací dům v Opavě bude v provozu od června

Nový parkovací dům nedaleko opavského východního nádraží, kde mají řidiči dlouhodobě problémy najít místo k parkování, začne motoristům sloužit v červnu. Uvnitř objektu nyní pracovníci stavební firmy dokončují poslední práce. ČTK to dnes řekl mluvčí opavské radnice Roman Konečný.

9:44 / 3. května 2022
Nový parkovací dům v Opavě bude v provozu od červnai

Foto: polar.cz

Stavba s náklady okolo 190 milionů korun má zpoždění zaviněné počasím.

"Stavba nového parkovacího domu u nádraží Opava východ finišuje. Na konci dubna byla hotova nová podoba Skladištní ulice a přilehlé venkovní parkoviště. V květnu se pak dokončí podlahy přímo v budově, aby se nejpozději v červnu mohla otevřít," uvedl Konečný.

Původně radnice počítala s dřívějším zahájením provozu. "Kvůli nízkým teplotám se tak nemohlo stát dříve," řekl mluvčí. Dodal, že první hodina parkování zde bude zdarma, další pak za deset korun na hodinu. Místo zde najde 246 vozidel.

Nový parkovací dům není jedinou stavbou svého druhu, kterou nyní opavská radnice připravuje. "Projektový tým usilovně pracuje i na přípravě další dopravní stavby, a to parkovacího domu na Masařské ulici. Ten by zjednodušil parkování v centru města," řekl primátor Tomáš Navrátil (ANO). Tato stavba by podle něj mohla začít příští rok.

Publikoval: Bc. Karel Geba (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru