Otevřít menu
Doprava dnes
-

Obchvat Doudleb je v provozu

V úterý 27. června se pro řidiče otevřel obchvat Doudleb nad Orlicí. Jde o silnici I/11. Občanům téměř dvoutisícového městysu se po letech značně uleví. Obchvat začíná za Kostelcem nad Orlicí a po zhruba třech kilometrech se na kruhovém objezdu napojuje na obchvat Vamberka. Součástí stavby jsou dvě protihlukové stěny o celkové délce 438 metrů.

18:44 / 4. července 2023
Obchvat Doudleb je v provozu

„Stavba byla poměrně jednoduchá, na skoro tříkilometrovém úseku silnice první třídy jsou jen tři drobné mostky, takže to nebylo nijak náročné, ale staví se odspodu, takže je potřeba to stejně zasanovat, postavit tu konstrukci, ale je to standardní stavba bez větších problémů. Trochu nás zdržel archeologický průzkum, to byla časová komplikace, takže došlo k mírnému prodloužení, ale byla to poměrně jednoduchá stavba," ohlédl se za jejím průběhem generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl. 

Důležitost stavby vyzdvihl také hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček: „Je to jedna z těch nejzatíženějších silnic, která mimochodem spojuje Hradec a severní Moravu. Je tady plán, kdy stát, kraj a Škodovka jsme se domluvili, že tuhle silnici vyřešíme především obchvaty, protože se tady dálnice stavět nebude.“

Městys Doudleby nad Orlicí obchvat vyhlížel několik desítek let. „Já jsem ale moc rád, že se po dvou letech podařilo udělat ty tři kilometry, stavba za skoro 200 milionů a je to ten korálek, na tom náhrdelníku, který jednou vyřeší tu problémovou dopravu v tomto miniregionu," dodal Červíček.

Ředitelství silnic a dálnic v Královéhradeckém kraji v současnosti staví obchvaty Jaroměře a Nové Paky. V budoucnu je v plánu výstavba obchvatů Rychnova nad Kněžnou nebo Častolovic.

zpět na články

inzerce

nahoru