Otevřít menu
Doprava dnes
-

Obchvat Lubence dokončen. Další realizaci úseků na D6 aktivně připravujeme, slibuje Mátl

Jedna část dokončena, další budou navazovat. Ředitelství silnic a dálnic uvedlo poslední den měsíce srpna do provozu obchvat Lubence na dálnici D6. Po loňském zprovoznění dvou úseků mezi Novým Strašecím a Řevničovem se jedná o další prodloužení tohoto důležitého dálničního tahu. A jak slibuje generální ředitel ŘSD Radek Mátl – další budou následovat.

13:20 / 2. září 2021
Obchvat Lubence dokončen. Další realizaci úseků na D6 aktivně připravujeme, slibuje Mátl

 „Součástí nového pětikilometrového obchvatu jsou čtyři mosty, tři nadjezdy a čtyři protihlukové stěny o celkové délce jednoho kilometru. Díky vyloučení tranzitní dopravy z obce Lubenec a jejímu převedení na novou přeložku se podstatně zmenší vliv hluku a exhalací na obyvatele a vibrací na okolní objekty. Pro řidiče bude jízda po nové dálnici výrazně bezpečnější a plynulejší,“ představil novou stavbu generální ředitel ŘSD Radek Mátl pro oficiální web ŘSD.

Dálnice D6 odvede tranzitní dopravu mimo zastavěná území obcí, čímž se podstatně zlepší životní podmínky jejich obyvatel, sníží se riziko nehod chodců a cyklistů, dojde k poklesu imisní zátěže v obytných zástavbách, sníží se míra hlukového zatížení v obytných zónách a zlepší se celková dostupnost regionu, což zvýší jeho atraktivitu pro investory i občany. Kompletní dálnice D6 propojí Prahu s Karlovými Vary a dále dojde k jejímu napojení na německou dálniční síť.

A jak to tedy vypadá s nejbližším výhledem? „Aktuálně připravujeme realizaci dalších úseků dálnice D6. Na část u Krupé probíhá výběrové řízení na zhotovitele, hodnocení nabídek je však časově náročné z hlediska posuzování referencí uchazeče s nejvýhodnější nabídkou. Následovat budou v roce 2022 úseky u Hořesedel a Hořoviček, kde vykupujeme pozemky a v nejbližší době budeme podávat žádosti o stavební povolení,“ popisuje plány na nejbližší období Mátl.

Dálnice D6 (respektive silnice I/6) je zařazená do sítě mezinárodních silnic jako tah E48, spojuje hlavní město Prahu s  průmyslovou aglomerací v severozápadní části republiky a s lázněmi mezinárodního významu – Karlovými Vary, Mariánskými Lázněmi, Jáchymovem a Františkovými Lázněmi. Je vedena z hlavního města ve směru Nové Strašecí – Karlovy Vary – Sokolov – Cheb až na hranice se Spolkovou republikou Německo.

 „Otevření dalšího úseku D6 je dobrá zpráva v celkovém vnímání celé dálnice. Řidiči nemusí při cestě do Karlových Varů brzdit na 50 km/h před obcí, nyní projedou obchvatem a alespoň se tak o kousek zkrátí cestovní doba. V letošním a příštím roce navíc dojde k zahájení navazujících úseků za Krušovicemi – přeložky Krupé, přeložky Hořesedel a obchvatu Hořoviček. Za Krušovicemi tak do roku 2025 vznikne nových 20 km dálnice. S celou dálnicí chceme být v Karlových Varech nejpozději v roce 2026," naznačil plány ministr dopravy Karel Havlíček.

Zdroj: rsd.cz

zpět na články

inzerce

nahoru