Otevřít menu
Doprava dnes
-

Od 8. července se rozběhnou opravy na I/38 z Libichova do Luštěnic

Ve čtvrtek 8. července začnou opravy silnice I/38 v úseku z Libichova do Luštěnic na Mladoboleslavsku. Opravy 3,8 kilometru silnice vyjdou na více než 64 milionů korun bez DPH. Společnost Silnice Čáslav je udělá za provozu a částečného omezení, řidiči budou jezdit kyvadlově. Opravy by měly být hotové začátkem února 2023, informovalo ŘSD.

14:28 / 7. července 2022
Od 8. července se rozběhnou opravy na I/38 z Libichova do Luštěnici

Foto: Silnice I/38. Zdroj fotky: ŘSD.

Dojde k odfrézování asfaltových vrstev do požadované hloubky a k odstranění konstrukčního souvrství v krajích komunikace

"Dojde k odfrézování asfaltových vrstev do požadované hloubky a k odstranění konstrukčního souvrství v krajích komunikace. Staré konstrukční vrstvy budou nahrazeny novými a upraveny a dosypány budou nezpevněné krajnice," uvedl Martin Buček z týmu komunikace ŘSD. Součástí oprav bude také nové vodorovné i svislé dopravní značení a bezpečnostní prvky, například svodidla. Mezi 06:00 a 19:00 budou provoz kyvadlově řídit pracovníci stavební firmy, po zbytek dne semafory.

Silnice je postupně modernizována, jsou budovány mimoúrovňové křižovatky (MÚK) a obchvaty sídel. Ministerstvo dopravy hodlá po těchto krocích silnici I/38 lokálně označit značkou Silnice pro motorová vozidla. Tato modernizace je součástí programu ministerstva dopravy Nové pojetí dálniční sítě. V budoucnu silnice I/38 naváže na rakouskou rychlostní silnici S3 do Vídně.

Publikoval: Dagmar Lánská (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru