Otevřít menu
Doprava dnes
-

Odměna 150 tisíc korun pro nové řidiče Dopravního podniku města Brna

Česká republika se dlouhodobě potýká s nedostatkem řidičů. Tento problém aktuálně řeší Dopravní podnik města Brna, který by potřeboval navýšit počet řidičů minimálně o padesát míst. Nejhorší situace je na pozici řidičů autobusů. Brněnský dopravní podnik chce nové řidiče nalákat na finanční odměnu.

8:16 / 16. října 2022
Odměna 150 tisíc korun pro nové řidiče Dopravního podniku města Brnai

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: pixabay.com

Dopravní podnik města Brna se rozhodl udělit nově příchozím řidičům odměnu ve výši 150 tisíc korun. Podnik doufá, že se mu tímto krokem podaří získat alespoň 40 nových řidičů. Ti se ale v současné době těžko shánějí. „Hotoví řidiči s platným řidičským oprávněním skupiny D na trhu práce nejsou. Dříve toto oprávnění získávali třeba na vojně, což teď není. Navíc starší řidiči odchází do důchodu. Jen za posledních pět měsíců do starobního důchodu odešlo 11 řidičů, což je kapacita jednoho celého kurzu,“ popsal generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Uchazeči o místo řidiče musejí předložit platný řidičský průkaz skupiny D a zároveň platný průkaz profesní způsobilosti řidiče skupiny D. Motivační náborový příspěvek bude zaměstnancům vyplacen v průběhu několika let ve třech etapách, jak doplnil Miloš Havránek. „Naší další podmínkou je, aby u nás zůstali po dobu 4 let. Částku jim proto budeme vyplácet průběžně. První splátku ve výši 75 tisíc korun dostanou hned po zkušební době,“ dodal. Zbytek odměny bude poté řidičům vyplacen ještě nadvakrát.

Brněnský dopravní podnik přichází o starší řidiče z důvodu jejich odchodu do penze, zároveň ho ale opouštějí i zaměstnanci z okolí Brna, kteří si kvůli aktuálnímu zvýšení pohonných hmot snaží najít práci blíže svému bydlišti. Vedení dopravního podniku tedy v současnosti hledá i způsoby, jak ekonomicky pomoci právě dojíždějícím řidičům.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: sdp-cr.cz)

Odměna 150 tisíc korun pro nové řidiče Dopravního podniku města Brna Foto: Autobusy DPMB. Zdroj: dpmb.cz.
zpět na články

inzerce

nahoru