Otevřít menu
Doprava dnes
-

Odpočívku Střechov na dálnici D1 na Benešovsku začnou opravovat stavbaři

Stavbaři začnou s opravou odpočívky Střechov na dálnici D1 na Benešovsku. Přibude přibližně 90 míst. Její kapacita se tedy téměř zdvojnásobí. Rekonstrukce a rozšíření bude stát 128 milionů korun bez DPH.

15:21 / 28. dubna 2022
Odpočívku Střechov na dálnici D1 na Benešovsku začnou opravovat stavbaři i

Foto: kraje.rsd.cz

Na odpočívce jsou o víkendu plánována dopravní opatření. Od pondělí potom začnou dělníci frézovat vozovku. Řidiči tak musí počítat s úplnou uzavírkou odpočívky i podjezdu pod dálnicí D1 propojujícího její levou a pravou stranu. ČTK o tom včera informoval Martin Buček z Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Podle něj se s opětovným uvedením do provozu počítá na přelomu srpna a září. Následné dokončovací práce už nebudou mít na provoz zásadní vliv.

Stavbaři opraví propojovací komunikace, vybudují okružní křižovatku na výjezdu na dálnici, chodníky a ostrůvky oddělující stání. Zrekonstruují také kanalizaci, odvodnění, osvětlení. Dále vybudují retenční nádrž a dětské hřiště. Přibudou rovněž nové kamery, stoly, lavice a odpadkové koše. Plánovány jsou i úpravy trávníků, výsadba dřevin nebo instalace oplocení.

Odpočívka Střechov na 52. kilometru ve směru na Prahu vznikla v 70. letech 20. století při výstavbě D1. Jedná se o velkou odpočívku s motorestem, jejíž část umístěná ve směru na Brno byla opravena v roce 2019.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru