Otevřít menu
Doprava dnes
-

Odstartovaly přímé lety z Ostravy do Marsy Matrouh a Kavaly

Z ostravského letiště odletěli dnes první cestující na charterových letech do egyptského letoviska Marsa Matrouh a do řecké Kavaly. Slavnostního zahájení letošní letní sezony, jehož byla součástí i vodní slavobrána od letištních hasičů, se zúčastnili zástupci Letiště Ostrava i cestovní kanceláře Čedok.

19:09 / 31. května 2024
Odstartovaly přímé lety z Ostravy do Marsy Matrouh a Kavalyi

Foto: ČEDOK

Letní sezona se rozroste také o Albánii, Tunisko či Fuerteventuru. Nově se v nabídce objeví i přímé lety do jižní Itálie, konkrétně do oblasti Kalábrie na letiště Lamezia Terme. Poslední místa na červnové odlety se již doprodávají s last minute slevou, největší zájem je dlouhodobě o Turecko a Řecko. V rámci expanze v Ostravě nabídne letos Čedok rekordních 17 destinací v létě a spustí poprvé v historii letiště také dvě dálkové destinace do exotiky v zimním období.

„Připravili jsme si letos pro cestující z Moravskoslezského kraje celkem sedm nových destinací a jen v létě plánujeme na Letišti Leoše Janáčka Ostrava dokonce zdvojnásobit počet odbavených cestujících. O odlety z regionálních letišť je velký zájem, proto navyšujeme provoz nejen do oblíbených letovisek, ale začínáme nově létat také do egyptského letoviska Marsa Matrouh u Středozemního moře, na ostrov Thassos nebo do italské Kalábrie. Novinkou budou také zájezdy do oblasti Chania na Krétě, Tuniska nebo Albánie, která je skokanem roku mezi destinacemi. V závěru sezony potom představíme i spojení na Fuerteventuru a v zimě čekají na Ostravu první dvě dálkové destinace, konkrétně thajský Phuket a Mauricius,“ uvedla při zahájení odletů Kateřina Pavlíková, tisková mluvčí Čedoku.

Zájezdy s odletem z Ostravy nabízí Čedok také na tuniskou pevninu s přímými lety na letiště Enfidha, nebo do oblasti Chania, ležící na severozápadním pobřeží řecké Kréty. Pokračují také přímé lety do nejoblíbenějších letních letovisek v Bulharsku, Egyptě, Turecku nebo na dalších řeckých ostrovech. Nejvíce klientů poletí s Čedokem z Ostravy i letos na Tureckou riviéru. 

„Poptávka po létání z našeho ostravského letiště roste a my jsme velmi rádi, že cestovní kancelář Čedok takto pružně zareagovala a navýšila počet destinací z Ostravy. O to více, že nabízí destinace, o které je z našeho regionu zájem. Pro letošní sezonu jsme také rozšířili nabídku služeb tak, aby si cestující svou dovolenou užili už od prvního momentu, tedy vstupem do letištní haly. Ve veřejné části terminálu byla otevřena samoobslužná prodejna COOP, další nová prodejna je za bezpečnostní kontrolou. Cestující mají také k dispozici kavárny, bary a fast food,“ dodal Ondřej Musil, manažer útvaru pasažérská přeprava Letiště Ostrava, a.s.

Hlavním dopravcem pro Čedok v Ostravě bude v létě i nadále letecká společnost Smartwings. Cestující z Moravskoslezského kraje a širší spádové oblasti tak budou létat na dovolenou na palubách letadel typu Boeing 737 až pro 189 cestujících v ekonomické třídě. V zimní sezoně si klienti Čedoku užijí lety moderním dálkovým letadlem typu Boeing 787-9 Dreamliner v barvách italské letecké společnosti Neos se třemi třídami v kabině.

„Při cestování si chceme dopřát neustále lepší služby a užít si dovolenou od začátku do konce, proto vidíme stále větší zájem o hotely vyšších kategorií, ale také o různé doplňkové služby, například o rezervaci konkrétního sedadla v letadle, business třídu nebo o objednání cateringu na palubu,“ doplnila Kateřina Pavlíková z Čedoku.

Autor: Petr Dejnožka (zdroj: TZ ČEDOK)

zpět na články

inzerce

nahoru