Otevřít menu
Doprava dnes
-

Olomoucký kraj má plán na zimní údržbu silnic

Správa silnic Olomouckého kraje představila na začátku listopadu plán údržby na zimní sezónu. Sypače a pluhy budou opět obsluhovat tisíce kilometrů krajských cest s výjimkou většiny vozovek první třídy, které spadají do kompetence ŘSD.

8:43 / 9. listopadu 2021
Olomoucký kraj má plán na zimní údržbu silnici

Foto: SSOK (Ilustrační fotografie)

Na krajské silničáře v Olomouckém kraji čeká v zimně opět nespočet najetých kilometrů, které budou muset dávat do pořádku. „Krajští silničáři se musí postarat zhruba o 2 900 kilometrů silnic, které spadají do majetku Olomouckého kraje. Přibližně dvě třetiny ošetřují chemicky, zbytek posypem,“ uvedl Michal Zácha, náměstek Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

Zimní údržba se nebude provádět pouze na sto devadesáti kilometrech silnic nižších tříd. Z rozsahu údržby ale hejtmanství neslevilo – jde totiž o stejnou kilometráž jako v minulých letech. Mezi neudržované cesty spadají pouze vozovky málo využívané a ty, které vedou do míst, kam současně směřují jiné silnice.

Pokud napadne opravdu velké množství sněhu, řidiči se nemusí bát, že by po silnicích v Olomouckém kraji neprojeli„V případě opravdu kruté zimy může správa silnic nasadit i speciální sněhovou frézu. Věřím ale, že letošní zima bude průměrná, protože ta loňská trvala déle, což se samozřejmě negativně promítlo do nákladů na zimní údržbu,“ dodal náměstek Zácha.

 

Autor: Mgr. Petr Dejnožka (zdroj TZ Olomouckého kraje)

zpět na články

inzerce

nahoru