Otevřít menu
Doprava dnes
-

Olomoucký kraj se zajímá o malé cyklisty. Na podporu dětských dopravních hřišť dá 4 miliony Kč

Olomoucký kraj se dlouhodobě věnuje bezpečí cyklistů na silnici. Především se zajímá o ty nejzranitelnější účastníky silničního provozu, a to o děti na kolech. Letos kraj hodlá na podporu bezpečné jízdy malých cyklistů přispět částkou 4 miliony Kč.

7:09 / 24. ledna 2023
Olomoucký kraj se zajímá o malé cyklisty. Na podporu dětských dopravních hřišť dá 4 miliony Kči

Foto: Olomoucký kraj dá letos na dopravní hřiště 4 miliony Kč. Zdroj: Olomoucký kraj

Olomoucký kraj dlouhodobě podporuje výstavbu a modernizaci dětských dopravních hřišť. Na nich se děti učí hlavně pravidla bezpečné jízdy. Kraj se v letošním roce rozhodl dát na podporu dopravních hřišť 4 miliony korun.

„Peníze lze využít nejen na stavbu nových hřišť, ale i na modernizaci těch stávajících. Žadatelé je mohou použít například na dopravní prostředky, stavební úpravy, na dopravní značky nebo semafory,“ řekl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Dotační program zaměřený na podporu dětských dopravních hřišť již Olomoucký kraj vyhlásil. Žadatelé však musí počítat s tím, že minimálně 30 % ceny projektu uhradí z vlastních financí.

„V případě, že požadovaná výše dotace nepřesáhne 35 tisíc korun, není spoluúčast žadatele nutná. Na jeden projekt mohou obce čerpat maximálně 1,75 milionu korun. Dotace přijímá kraj do konce ledna,“ uvedl Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

Dotačním programem chce kraj podpořit zvýšení bezpečnosti a ochrany dětí na pozemních komunikacích. Zároveň s tím kraj doufá, že tímto krokem přispěje ke snížení rizika úrazů dětí v silničním provozu. V rámci projektu může být například financováno vybavení dětských dopravních hřišť (lavičky, dopravní značky, semafory atd.) i zázemí pro návštěvníky dětského dopravního hřiště (sociální zařízení, oplocení atd.).

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: Olomoucký kraj)

zpět na články

inzerce

nahoru