Otevřít menu
Doprava dnes
-

Online formou se bude diskutovat o vysokorychlostní trati Moravská Brána I

Připojte se k historicky první on-line diskuzi o vysokorychlostní trati! Máte dotaz k projektu vysokorychlostní tratě (VRT) Moravská brána I? Připojte se k moderované živé debatě. Své dotazy můžete klást jak předem, tak online během vysílání.

5:31 / 1. května 2023
Online formou se bude diskutovat o vysokorychlostní trati Moravská Brána Ii

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: SŽ.

Chat VRT je dalším komunikačním prostředkem pro transparentní a otevřenou diskuzi

Na vaše dotazy budou hledat odpovědi náměstek ředitele VRT Marek Pinkava ze Správy železnic a hlavní inženýr projektu Vladislav Šefl z projekčně inženýrské společnosti AFRY.

„Chat VRT je dalším komunikačním prostředkem pro transparentní a otevřenou diskuzi s veřejností. Tu AFRY po boku Správy železnic v Olomouckém kraji vede od počátku projektu. Zpětná vazba od místních obyvatel, spolků a samospráv je pro úspěšnost projektu nezbytná a vždy nás posunuje dál,“ říká Vladislav Šefl. Během živého vysílání se zájemci seznámí se stavem projekčních prací a získají odpovědi na své dotazy. Ty mohou zasílat jak předem na e-mail vrt@spravazeleznic.cz (s předmětem Chat VRT), tak i online během vysílání. Chat VRT proběhne v úterý 2. 5. 2023 mezi 16:30 – 17:30.

Odkaz na připojení k debatě

Na přelomu roku AFRY spolu se Správou železnic spustily k VRT Moravská Brána I geografický informační systém, tzv. GIS portál. Jeho prostřednictvím sbírají poznatky, náměty a připomínky široké veřejnosti. Ty následně vyhodnocují a zodpovídají. „GIS portál se nám velmi osvědčil. Občané připojili již přes 80 svých podnětů a o projekt se aktivně zajímají,“ hodnotí Vladislav Šefl. Chat VRT je dalším komunikačním kanálem, který AFRY připravila pro širokou veřejnost. Architektonická, projektově-inženýrská a konzultační společnost AFRY je zpracovatelem dokumentace pro územní řízení stavby VRT Moravská brána I. Na projektu pracuje od loňského roku.

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: AFRY a SŽ)

zpět na články

inzerce

nahoru