Otevřít menu
Doprava dnes
-

Oprava vozovky uzavře na dva měsíce důležitou silnici v Olomouci

Kvůli opravě vozovky bude od 25. dubna až do 20. června uzavřená část frekventované silnice vedoucí po Okružní ulici v Olomouci. Rekonstrukce bude stát zhruba 11 milionů korun. Řidiče kvůli stavebnímu ruchu čekají po necelé dva měsíce náhradní objízdné trasy. ČTK to sdělil primátorův náměstek Martin Major (ODS).

7:41 / 11. dubna 2022
Oprava vozovky uzavře na dva měsíce důležitou silnici v Olomoucii

Foto: olomouc.cz

Stavební firma v Okružní ulici opraví více než 600 metrů vozovky mezi křižovatkou s Hněvotínskou ulicí a ulicí I.P. Pavlova. "V rámci rekonstrukce ulice bude obnoven asfaltový kryt vozovky v délce přibližně 625 metrů. Součástí opravy bude také výměna betonových obrub, doplnění dvojřádku žulových kostek a výměna uličních vpustí," uvedl Major.

Na uzavřený úsek budou moci vjet pouze autobusy městské hromadné dopravy, pro které se ale staveniště zcela uzavře v období od 11. do 14. června. Příjezd do ulic Bacherovy a Za Vodojemem bude umožněn z ulice Mošnerovy, příjezd do ulice Kšírovy z ulice I. P. Pavlova. Objízdná trasa povede ulicemi Brněnská, Albertova a Hněvotínská v obou směrech.

Chystaná rekonstrukce 600 metrů dlouhého úseku navazuje na loni provedené opravy v dalších částech této komunikace, která spojuje Novou Ulici, Tabulový vrch a Neředín.

Publikoval: Jakub Cimburek (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru