Otevřít menu
Doprava dnes
-

Pardubické letiště čeká nabitá letní sezona i díky strategickému partnerství s CK FISCHER a EXIM TOURS

Společnost EAST BOHEMIAN AIRPORT připravila spolu se svými partnery novou letní sezonu. Cestující se mohou v Pardubicích těšit na již tradiční destinace, jejich počet se podařilo rozšířit o nové.

7:30 / 9. března 2022
Pardubické letiště čeká nabitá letní sezona i díky strategickému partnerství s CK FISCHER a EXIM TOURS

„Připravili jsme, věřím, zajímavé portfolio destinací, které budou pro cestující dostupné přímými lety z Pardubic. Pracujeme i na vylepšeních našich služeb tak, aby se cestující cítili jako na rodinném letišti. Benefit v podobě parkování zdarma zachováváme,“ prohlásil před startem nové letní sezony místopředseda představenstva společnosti Ivan Čech.

Do plánů vedení společnosti se negativně podepisuje situace na Ukrajině. „Lety Wizz Airu byly pozastaveny. Všichni si přejeme, aby válka skončila co nejdříve, dopravce je v součinnosti s námi připraven lety obnovit ihned, jakmile to bude možné,“ řekl ředitel letiště s tím, že probíhají jednání o případných nových destinacích se společností Wizz Air.

Pro pardubické letiště je cenná podpora obou akcionářů – statutárního města Pardubice a Pardubického kraje. „Jsem rád, že se nám daří postupovat součinně v zájmu dalšího rozvoje letiště. Oba akcionáři vnímají potenciál našeho letiště, takové signály jsou důležité pro jednání s dalšími partnery i pro širokou veřejnost,“ řekl předseda představenstva Petr Juchelka.

V pondělí 28. března 2022 startuje oblíbená linka Pardubice–Alicante. „Toto spojení je mezi našimi cestujícími velmi oblíbené. Společnost Ryanair si pochvaluje vysokou obsazenost této linky, čehož si velmi vážíme. V minulém roce nám dokonce navýšili červencovou rotaci na třikrát v týdnu. Máme v případě vysokého zájmu přislíbeno totéž i v letošním roce,“ prohlásila manažerka rozvoje a marketingu Mária Ministrová. Od konce března bude linka v provozu vždy v pondělí a v pátek.

Cestující nepřijdou ani o letní destinace, které budou letecky dostupné z pardubického letiště.

Letiště Pardubice v období od června do září odbaví téměř stovku letů do turisticky oblíbených destinací: do turecké Antalye, na řecký ostrov Rhodos nebo do bulharského Burgasu.

Pro další rozvoj pardubického letiště je důležité nově uzavřené strategické partnerství. „Prohlubujeme spolupráci s Cestovními kancelářemi FISCHER a EXIM TOURS, díky ní budeme operovat i lety na ostrov Kréta do Heráklionu, do egyptských letovisek Hurghada a Marsá Alam, nově se z Pardubic bude létat do tuniského Monastiru,“ doplnila s tím, že již nyní probíhají přípravy nové letní sezony 2023, která by měla počet destinací opět rozšířit.

„Pardubické letiště považujeme za strategického partnera, který nám umožní být našim klientům blíž a nabídnout jim ještě kvalitnější služby. Letos v létě nabídneme osm charterových letů týdně do Řecka, Turecka, Egypta, Bulharska a Tuniska. Nejedná se z naší strany o krátkodobou spolupráci, v příštím roce se chystáme počet letů ještě výrazně navýšit, protože vidíme výrazný potenciál pro další růst,“ sdělil Jan Bezděk, tiskový mluvčí CK FISCHER.

„Restrikce v jednotlivých zemích se pomalu uvolňují a cestující budou moci pohodlně vycestovat za teplem. Cestovní kanceláře jsou svým klientům vždy plně k dispozici a pravidelně zasílají aktuální pokyny pro odlet i přílet zpět do České republiky. Také letištní personál je připraven cestujícím poradit, aby jejich odbavení proběhlo bez problému a mohli si užít svoji dovolenou,“ doplnil Ivan Čech.

Z pardubického letiště bude možné nově létat do Podgorici v Černé Hoře. Tuto zajímavou destinaci bude operovat Air Montenegro, který tak rozšiřuje portfolio dopravců z Pardubic, a prodávat ji bude místní cestovní kancelář VVV Tour – specialista na Bulharsko a od letošního roku také na Černou Horu. 

Jsem velmi rád, že pardubické letiště bude díky novému partnerovi operovat řadu zajímavých letních destinací. Vzhledem ke zvýšené poptávce o cestování vidím velký potenciál u klientů z východních Čech, kteří nemusí cestovat z jiných letišť a naopak mohou pohodlně odletět z pardubického letiště. Těší mě, že vedení letiště navazujete spolupráci se dvěma největšími cestovními kancelářemi na českém trhu,“ dodal Martin Charvát, primátor statutárního města Pardubice. 

Publikoval: Mgr. Petr Dejnožka (zdroj: TZ Letiště Pardubice)

zpět na články

inzerce

nahoru