Otevřít menu
Doprava dnes
-

Podjezd tramvají u metra C Vltavská bude stát okolo 300 milionů Kč

Plánovaný podjezd tramvají pod železniční tratí nedaleko stanice pražského metra C Vltavská bude stát okolo 300 milionů korun. Magistrát vypíše veřejnou zakázku na jeho stavbu. Stavět by se mohlo začít letos ve třetím čtvrtletí. Konečná cena bude záviset také na výsledku tendru. Vyplývá to z materiálu, který dnes schválili pražští radní. Tramvaje by od Vltavské nově neměly jezdit přímo na nábřeží, ale podjezdem k plánované vlakové zastávce Praha-Bubny a nově vzniklé Brazilské ulici. Odtud by pak koleje vedly k Bubenskému nábřeží.

7:45 / 15. března 2022
Podjezd tramvají u metra C Vltavská bude stát okolo 300 milionů Kči

Foto: metro-praha.cz

"Tramvajový podjezd Bubny potřebujeme vybudovat v předstihu pro chystané přeložení tramvajové trati v uzlu Vltavská. Tramvajovou trať budeme sice stavět až v příštích letech, ale podjezd musíme začít stavět v koordinaci se Správou železnic, která bude ve stejný čas modernizovat železniční trať, a nebudeme tak muset v budoucnu přerušovat vlakový provoz," uvedl náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě).

Podjezd má vzniknout v rámci stavby nové čtvrti na území Bubny-Zátory. Na tomto místě by mohlo v budoucnu žít až 25.000 lidí. Budou zde mimo jiné bytové i administrativní domy, park a na Vltavské budova filharmonie. Povede tudy i železnice a bude zde několik železničních zastávek. V budoucnu by měl podle Scheinherra vzniknout severní vstup do metra Vltavská, který dnes chybí.

Předpokládaná hodnota veřejné zakázky je podle schváleného dokumentu 264 milionů korun, ke které je přidána ještě rozpočtová rezerva ve výši 36 milionů korun. Přesná cena podjezdu ale bude záviset na výsledku tendru. Zahájení stavby je plánováno na třetí čtvrtletí letošního roku a dokončení do poloviny roku 2024.

Publikoval: Jakub Cimburek (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru