Otevřít menu
Doprava dnes
-

Praha bude hostit více než 3 500 delegátů z celého světa. Blíží se světový silniční kongres

Příští týden se v Praze uskuteční 27. světový silniční kongres. Na událost zavítá více než 3 500 delegátů z celého světa a doprovodné výstavy se zúčastní více jak 300 vystavovatelů. Kongres se do metropole vrací po více než půl století.

15:27 / 29. září 2023
Praha bude hostit více než 3 500 delegátů z celého světa. Blíží se světový silniční kongres i

Foto: Příští týden se v Praze uskuteční 27. světový silniční kongres. Zdroj: wrc2023prague.org

Po 52 let se Praha opět stane městem silniční infrastruktury. Od 2. do 6. října totiž v hlavním městě proběhne 27. světový silniční kongres, který pořádá Světová silniční asociace PIARC. Akce se uskuteční v Kongresovém centru, kde ji bude slavnostně zahajovat ministr dopravy Martin Kupka spolu s pražským primátorem Bohuslavem Svobodou, šéfem ŘSD Radkem Mátlem a předsedou České silniční společnosti Petrem Mondscheinem

 „Jedná se jednu z nejvýznamnějších a nejprestižnějších akcí letošního roku, a to nejen v oblasti dopravy. Do české metropole bez přehánění zavítá opravdu celý silničářský svět. Pro nás, kteří chceme v následujících letech napnout všechny síly pro dostavbu dálniční sítě, je to navíc příležitost prozkoumat a zjistit podrobnosti o aktuálních trendech ve výstavbě a údržbě silnic a dálnic. A věřím, že i my bude moci kolegům ze zahraničí ukázat příklady dobré praxe a řadu technologických novinek,“ sdělil Martin Kupka.

Hlavními tématy letošního kongresu budou správa silnic a dálnic, mobilita, odolná infrastruktura či bezpečnost a udržitelnost. Pozornost ale bude věnovaná také tématům, jakými jsou uhlíková neutralita, elektromobily a jejich nabíjecí infrastruktura.

Hlavní město přivítá více než 3 500 delegátů z celého světa. Delegátům budou k dispozici mimo jiné technické exkurze, které jim umožní prohlédnout si takové stavby jako např. tunely na městském okruhu v Praze nebo postupující dostavbu dálnice D4, která představuje první dálniční PPP projekt v České republice. 

Na doprovodné výstavě pak bude rekordních 35 národních pavilónů a zúčastní se jí více jak 300 vystavovatelů. Za zmínku určitě stojí např. samostatný česko-slovenský pavilon, jenž návštěvníkům nabídne atraktivní odborný a společenský program. Celé akce se mohou zúčastnit také studenti dopravních a stavebních fakult. 

Další informace o akci jsou k dispozici na webových stránkách pořadatele PIARC

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: Ministerstvo dopravy ČR)

zpět na články

inzerce

nahoru