Otevřít menu
Doprava dnes
-

Praha hlásí návrat pravidelné letecké linky do USA! Přiletí letadlo z New Yorku

Do Prahy se dnes po více než dvouleté pauze způsobené pandemií koronaviru vrátí pravidelná letecká linka do USA. Na pražské Letiště Václava Havla před polednem dorazí letoun aerolinek Delta Air Lines z New Yorku. Dopravce plánuje na této trase během letní sezony létat až sedmkrát týdně.

8:49 / 27. května 2022
Praha hlásí návrat pravidelné letecké linky do USA! Přiletí letadlo z New Yorkui

Foto: Letoun americké společnosti Delta Air Force (zdroj: wikipedie).

Před pandemií létalo mezi Prahou a New Yorkem podle údajů pražského letiště každoročně více než 70.000 cestujících. Půjde o zatím jedinou obnovenou linku z Česka do Spojených států. Před koronavirovou krizí se z Prahy létalo také do Filadelfie, na letiště Newark ve státě New Jersey a v plánu byla také linka do Chicaga. Tyto linky se však dopravci zatím obnovovat nechystají.

První spoj obnovené linky odstartoval už ve čtvrtek večer z letiště JFK v New Yorku. Předpokládaná doba letu je kolem devíti hodin. Do české metropole by letoun Boeing 767-300 s kapacitou kolem 200 cestujících měl dorazit před polednem. Na 13:45 je pak naplánován odlet z Prahy do USA.

V následujících týdnech se z Prahy bude létat do dalších atraktivních destinacích 


New York patří podle prodejců letenek dlouhodobě k nejoblíbenějším dálkovým destinacím v Česku. „Poptávka po letenkách do USA nyní značně roste. Zájmu nahrává i to, že k cestám aktuálně stačí plné očkování proti covidu-19 a platný negativní test,“ řekl ředitel portálu Letuška.cz Josef Trejbal. Aktuální ceny letenek v současnosti drží na předcovidových hladinách, začínají v průměru na 12.000 korun.

Lety do New Yorku se tak přiřadí k dalším obnoveným dálkovým linkám na pražském letišti. V současnosti se z českého hlavního města pravidelně létá například do Dubaje, Dauhá nebo Rijádu. V následujících týdnech do provozu přibudou také například linky do Soulu, Baku, Kuvajtu nebo do města Aktau v Kazachstánu.

 

Publikoval: Mgr. Petr Dejnožka (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru