Otevřít menu
Doprava dnes
-

Přestavba mimoúrovňové křižovatky v Drysicích na dálnici D46 dokončena

Ředitelství silnic a dálnic dokončuje práce na přestavbě mimoúrovňové křižovatky v Drysicích. Od neděle 16. října bude úsek dálnice D46 u Drysic ve směru na Brno opět průjezdný bez omezení.

15:04 / 13. října 2022
Přestavba mimoúrovňové křižovatky v Drysicích na dálnici D46 dokončena

„Cílem stavby byla kompletní modernizace dálniční křižovatky v Drysicích, jejíž parametry již nevyhovovaly aktuálním nárokům na bezpečnost provozu. V rámci stavby byl zdemolován, vybudován a rozšířen nový most. Zásadní bylo také doplnění odbočovacích a připojovacích pruhů, aby se do budoucna zabránilo konfliktním situacím, ke kterým docházelo při najíždění vozidel na dálnici. Celkově dojde ke zvýšení bezpečnosti provozu v této mimoúrovňové křižovatce,“ popsal ředitel Závodu Brno ŘSD David Fiala.

V rámci stavby byly dále zrekonstruovány a zvýšeny dvě protihlukové stěny o celkové délce 486 metrů, které budou chránit obyvatele Drysic před hlukem z dálnice. „Také jsme upravili kanalizaci, odvodnění, vybudovali opěrné a gabionové zdi a zmodernizovali úsek dálnice D46 o celkové délce cca 1 km a aktuálně na stavbě probíhají už jen drobné dokončovací práce, a to například nástřik vodorovného dopravního značení či montáž svodidel. Přes víkend budeme demontovat přechodné dopravní značení – DIO. V neděli odpoledne obnovíme provoz na dálnici D46 ve směru na Brno,“ doplnil ředitel oblasti Olomouc společnosti KARETA s.r.o. Ladislav Moťka.

Na dnešním brifinku tiskový mluvčí Jan Rýdl pochválil dodržení termínu a prozradil všem řidičům, kdy dojde k úplnému otevření: „Stavebně jsme hotovy a nejpozději v neděli v 17 hodin půjde tento úsek dálnice D46 do plného provozu. Provedli jsme zde úplnou demolici mostu, nyní je most širší, kapacitnější a kompletně odpovídá dálničním normám. Zároveň zde byla instalována nová protihluková stěna, hned za ní je totiž obec Drysice, která tak nebude dálničním provozem poznamenána."

Autor: Petr Dejnožka

Přestavba mimoúrovňové křižovatky v Drysicích na dálnici D46 dokončena . Přestavba mimoúrovňové křižovatky v Drysicích na dálnici D46 dokončena . Přestavba mimoúrovňové křižovatky v Drysicích na dálnici D46 dokončena . Přestavba mimoúrovňové křižovatky v Drysicích na dálnici D46 dokončena . Přestavba mimoúrovňové křižovatky v Drysicích na dálnici D46 dokončena . Přestavba mimoúrovňové křižovatky v Drysicích na dálnici D46 dokončena . Přestavba mimoúrovňové křižovatky v Drysicích na dálnici D46 dokončena .
zpět na články

inzerce

nahoru