Otevřít menu
Doprava dnes
-

Přípravu vysokorychlostních tratí povede Jakub Bazgier. Bude nutné posílit organizační jednotku, říká nový šéf

K dnešnímu dni se mění vedení přípravy vysokorychlostních tratí. Správa železnic jmenovala do čela projektu Jakuba Bazgiera, který tak na pozici ředitele střídá Martina Švehlíka.

7:09 / 1. února 2023
Přípravu vysokorychlostních tratí povede Jakub Bazgier. Bude nutné posílit organizační jednotku, říká nový šéfi

Foto: Jakub Bazgier, nový ředitel přípravy VRT. Zdroj: Správa železnic

Dnes došlo k důležité personální změně v rámci přípravy vysokorychlostních tratí (VRT). Generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda totiž k dnešnímu dni odvolal Martina Švehlíka z pozice ředitele Stavební správy vysokorychlostních tratí. Na jeho místo nastoupil Jakub Bazgier, dosavadní náměstek Stavební správy západ.

O výměně ředitele se diskutovalo uplynulých několik týdnů, oficiálně však byla potvrzena až minulý čtvrtek.

Jakuba Bazgiera jsme se za naši redakci zeptali na to, jak hodnotí současný stav přípravy vysokorychlostních tratí. Ptali jsme se také na jeho plány do budoucna.

Jste spokojený se současným stavem přípravy VRT? 

Na SSVRT se od doby jejího vzniku odvedl obrovský kus práce. Nyní se dostáváme do období, kdy nastává potřeba řešit konkrétní záležitosti přiléhající fáze územního řízení. Je tedy i s ohledem do budoucna nutné, abychom organizační jednotku personálně posílili. 

Na co se budete chtít ze své pozice zaměřit? Jaké jsou Vaše vize do budoucna?

Budu nadále stavět na již započatých základech. Ze své pozice se chci zaměřit na dobrou komunikaci VRT v České republice s cílem, abychom se u všech projektů přiblížili kladným stanoviskům také z pohledu vlivu stavby na životní prostředí. A samozřejmě výhledově získat správní povolení.

Autor: Lucie Sogelová

zpět na články

inzerce

nahoru