Otevřít menu
Doprava dnes
-

Příznivci historických vlaků míří na Oseckou pouť

Příznivci historických lokomotiv zamíří následující víkend do Ústeckého kraje, konkrétně do města Osek. Zde se v rámci Osecké pouti ukáže i historický motoráček Hurvínek, jenž se projede po moldavské dráze z Mostu do Moldavy.

8:44 / 19. srpna 2022
Příznivci historických vlaků míří na Oseckou pouť

Parní vlak s lokomotivou Všudybylkou (354.195) bude jezdit po trase z Mostu přes Litvínov město a Osek do Teplic v Čechách se zajížďkou do stanice Litvínov. Historický motoráček Hurvínek vyrazí po tzv. moldavské horské dráze, konkrétně po trase Litvínov – Osek město – Moldava v Krušných horách.

V historických vlacích bude platit jednotné jízdné. Za jízdenku do parního vlaku zaplatí dospělí cestující 100 Kč, jízdenka pro dítě (6 až 14 let) bude stát 50 Kč. Jízdenky v historickém motoráčku budou za 50 Kč, děti pojedou za 30 Kč. Jízdenky na zvláštní nostalgické vlaky koupíte i v e-shopu ČD.

Letošní městská slavnost v Oseku se koná pod mottem Vlakem na Oseckou pouť. Na nádvoří oseckého kláštera bude umístěna zvláštní přepážka České pošty, kde získají návštěvníci speciální razítko s tímto mottem. Součástí programu slavnosti bude také výstava veteránů na oseckém „dolním“ nádraží a na „horním“ nádraží (Osek město) si budou moci zájemci od 9 do 19 hodin prohlédnout železniční expozici s různými historickými zařízeními, starými jízdními řády, jízdenkami a dalšími zajímavými exponáty.

Publikoval: Petr Dejnožka (čerpáno z TZ ČD)

zpět na články

inzerce

nahoru