Otevřít menu
Doprava dnes
-

Pro provoz rychlíků mezi Prahou a Jihlavou budou mít dopravci více času na podání nabídky

O pět měsíců prodloužilo Ministerstvo dopravy ČR dopravcům termín pro předložení nabídek na provoz rychlíků na lince R9 Praha – Jihlava/Brno. Důvodem jsou dopady doznívající pandemie Covid-19 a ruské agrese na Ukrajině. Aktuální situace může dopravcům komplikovat tvorbu nabídky pro soutěž. Nový nejzazší termín je stanoven na 15. září 2022.

16:47 / 15. dubna 2022
Pro provoz rychlíků mezi Prahou a Jihlavou budou mít dopravci více času na podání nabídky i

Foto: DENÍK/ Ludmila Korešová

„Jsme přesvědčeni o tom, že prodloužení lhůty vytvoří zájemcům příznivější podmínky pro podání nabídek v takto významné soutěži, která předpokládá nasazení nového vozového parku a plnění zakázky na dobu patnáct let,“ uvedl ministr dopravy Martin Kupka.

Podle Ministerstva může prodloužení pomoci i dodavatelům vozidel pro dopravce v těchto soutěžích. I na ně totiž může současná situace dopadat. V tuto chvíli pro ně nemusí být jednoduché garantovat plnění podmínek nabídkového řízení. Všechna další ustanovení nabídkové dokumentace zůstávají nezměněna.

Na lince R9 budou státem objednávané rychlíky jezdit mezi Prahou, Havlíčkovým Brodem, s větvením na Jihlavu a Brno. Každých 120 minut tak pojede přímý vlak z Prahy přes Havlíčkův Brod do Brna; každých 120 minut pak přímý vlak spojující Prahu a Jihlavu. Tím dojde k výraznému zlepšení dopravního propojení tohoto krajského města.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: www.mdcr.cz)

zpět na články

inzerce

nahoru