Otevřít menu
Doprava dnes
-

Průtah Humpolcem se blíží svému zprovoznění

Humpolec si již brzy oddychne. Výraznou měrou tu totiž postoupila rekonstrukce silnice I/34, která má nyní v plánu pátou a šestou etapu a na konci měsíce září bude daný úsek uveden kompletně do provozu.

10:27 / 5. září 2022
Průtah Humpolcem se blíží svému zprovozněníi

Foto: ŘSD

V Humpolci se stavební práce chýlí ke svému konci. V závěru uplynulého týdne proběhla pokládka obrusné vrstvy krytu vozovky v 2. polovině vozovky druhého opravovaného úseku silnice I/34. Stejně tak byla zrealizována zálivka pracovních spár a následně byl tento 400 metrů dlouhý úsek zprovozněn.

V pondělí 5.9. je zahajováno v rámci 5. a 6. etapy odfrézování starých konstrukčních vrstev na poslední opravované části v délce cca 500 metrů v části místně ohraničené křižovatkami silnice I/34 s ul. Jihlavská a 5. května. I zde jsou zahájeny práce v jízdním pásu ve směru na Havlíčkův Brod a řidiči tak musí počítat s omezením nájezdu a výjezdu z ulice Jihlavská ze směru od silnice II/523 a ulice Pod Vilémovem na opačné straně úseku. Těchto posledních 500 metrů plánuje Ředitelství silnic a dálnic dokončit v samotném závěru tohoto měsíce a opravenou silnice v délce 1351 metrů tak jako celek uvést do provozu.

Podle sčítání dopravy z roku 2020 projíždí po této silnici denně asi 13 tisíc vozidel, a proto bude kompletní zprovoznění komunikace velkou úlevu pro všechny obyvatele i cestující Humpolcem projíždějící.

Autor: Petr Dejnožka.

zpět na články

inzerce

nahoru