Otevřít menu
Doprava dnes
-

Průtah Týncem je ve špatném stavu, kraj přikročí k opravám

Přibližně jeden kilometr dlouhý průtah Týncem na Břeclavsku hodlá kraj zrekonstruovat.

10:11 / 4. listopadu 2021
Průtah Týncem je ve špatném stavu, kraj přikročí k opravámi

Foto: rsd.cz

Na středeční schůzi (27. října 2021) krajští radní odsouhlasili investiční záměr Správy a údržba silnic Jihomoravského kraje s názvem „III/4241 Týnec průtah“ a udělili souhlas k zahájení zadávacího řízení na veřejnou zakázku na stavební práce.

Podle radního Jiřího Crhy se na opravách průtahu Týncem bude podílet kraj spolu s obcí. „Uvedená silnice v intravilánu obce je ve velmi špatném stavu, není tam dešťová kanalizace, chybí i chodníky a potřebná parkovací místa. Její oprava přijde na 28,8 milionu korun včetně DPH. Investorem bude jak kraj, tak obec. Jihomoravská správa a údržba silnic přispěje částkou přibližně 16,4 milionu, obec 12,4 milionu korun,“ uvedl podrobnosti radní Jiří Crha. Jak následně dodal, provedením oprav dojde ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu v uvedeném úseku (a to i chodců). „Vzhledem ke zlepšení stavu vozovky lze také očekávat snížení hlučnosti a exhalací z dopravy,“ dodal Crha.

Předpokládá se, že stavební práce na opravách komunikace dlouhé 1,085 kilometru by měly trvat od prosince 2021 do listopadu 2022.

Autor: Bc. Filip Červinka (zdroj: jmk.cz)

zpět na články

inzerce

nahoru