Otevřít menu
Doprava dnes
-

Rail Bussiness Days je u konce. Rail Show TGV po České republice ale nekončí!

Mezinárodní veletrh a konference Rail Business Days na brněnském výstavišti je definitivně u konce. Tři dny plné zážitků, spousta techniky či legendární vlak TGV. Veletrh se potkal s velkým úspěchem. Ti, co doposavad neměli možnost TGV vidět naživo, budou mít šanci ještě spatřit tento vlak  na dvou místech České republiky.

18:00 / 9. června 2022
Rail Bussiness Days je u konce. Rail Show TGV po České republice ale nekončí!

Vlak TGV přijel do České republiky na konci minulého týdne a po trase Děčín - Praha dorazil až na brněnské výstaviště. Zde se v rámci akce Rail Business Days představil ve dnech 7.- 9.6. 2022. Obdivovaly  ho tisíce návštěvníků. Konkrétně veletrh navštívilo 10 820 lidí! 

Tím však prezentační jízda úchvatného vlaku TGV, který je držitelem světového rychlostního rekordu, nekončí. Brněnský veletrh TGV za pomoci lokomotivy ČD Cargo opustí dnes 9. června mezi 22:30-23:00 a přesune se do Jihlavy, kde bude v pátek opět zpřistupněn  svým obdivovatelům. Celá rail show vlaku TGV po České republice skončí v sobotu v Ústí nad Labem, odkud se vlak vrátí zpět do Francie. 

„Ohlasy na vlak TGV byly velmi pozitivní. Již první den v Praze ho viděly tři tisíce lidí, v Brně to bylo více než deset tisíc. Na nezájem si rozhodně stěžovat nemůžeme," zhodnotil přínos vlaku TGV pro redakci DopravaDnes Radek Čech, ředitel odboru Oddělení spolupráce a EU Správy železnic a zároveň nastínil další program vlaku. „TGV je ve Francii velmi využíváno k prezentačním účelům, již příští týden bude propagovat vysokorychlostní tratě v La Rochelle."

Autor: Petr Dejnožka

 

 

Rail Bussiness Days je u konce. Rail Show TGV po České republice ale nekončí! .
zpět na články

inzerce

nahoru