Otevřít menu
Doprava dnes
-

Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo jihovýchodní obchvat Otrokovic na dálnici D55

Ředitelství silnic a dálnic 4. listopadu v plném rozsahu zprovoznilo jihovýchodní obchvat Otrokovic na dálnici D55. 

10:21 / 5. listopadu 2021
Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo jihovýchodní obchvat Otrokovic na dálnici D55i

Foto: MDCR

V místě se již od konce června jezdí ve dvou jízdních pruzích, od 4. listopadu však mohou řidiči využívat dálnici v plném čtyřpruhovém profilu. „Nový dálniční obchvat odvede veškerou tranzitní dopravu z jihovýchodní části Otrokovic, díky čemuž dojde k omezení exhalací a hluku z dopravy a tím i k podstatnému zlepšení životního prostředí ve městě. Výraznou úlevu pocítí zejména lidé bydlící u současných silnic I/49 a I/55, po kterých projížděla těžká nákladní doprava,“ upozorňuje Radek Mátl, generální ředitel ŘSD. 

Generální ředitel ŘSD Radek Mátl také uvedl: „Na rychlejší a bezpečnější cestu se mohou těšit také všichni řidiči, kteří mají od dnešního dne k dispozici novou komfortní čtyřpruhovou komunikaci. Již v příštím roce na obchvat navážeme výstavbou dálničního mostu přes řeku Moravu a v roce 2023 zahájíme realizaci dálničního úseku z Napajedel do Babic, kde následně již výstavba probíhá na dvou úsecích až po Moravský Písek.“

Dálnice D55 vytvoří důležitou komunikaci, jež propojí sídelní oblasti střední, jihovýchodní a jižní Moravy. Zároveň nahradí stávající silnici I/55, jejíž kapacita je již nedostatečná a nevyhovuje současným intenzitám provozu. 

D55 spojí Olomouc s Přerovem, Hulínem a Otrokovicemi, kde bude prostřednictvím dálnice D49 napojeno také krajské město Zlín. Přes úseky kolem Uherského Hradiště, Bzence a Hodonína bude D55 v budoucnu u Břeclavi napojena na dálnicí D2. Po dokončení bude její celková délka 100 km.

Ředitelství silnic a dálnic aktuálně realizuje 155,4 km dálnic a 65,2 km silnic I. třídy. Celkem bude v letošním roce zprovozněno 46,5 km dálnic a 22,7 km silnic I. třídy.

 

Autor: Bc. Jakub Cimburek (zdroj Ministerstvo dopravy)

Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo jihovýchodní obchvat Otrokovic na dálnici D55 Foto: MDCR. Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo jihovýchodní obchvat Otrokovic na dálnici D55 Foto: MDCR.
zpět na články

inzerce

nahoru