Otevřít menu
Doprava dnes
-

ŘSD chce přeložku silnice u Postřelmova začít stavět ve druhém čtvrtletí

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) plánuje ve druhém čtvrtletí letošního roku zahájit stavbu čtyřkilometrové přeložky silnice I/11 z Postřelmova do Chromče na Šumpersku. Stavbu bude mít na starost společnost Strabag, která v tendru nabídla nejlepší cenu. Na Twitteru to oznámil šéf ŘSD Radek Mátl.

15:03 / 14. března 2022
ŘSD chce přeložku silnice u Postřelmova začít stavět ve druhém čtvrtletíi

Foto: olomoucka.drbna.cz

Cenová nabídka společnosti Strabag činí 317,6 milionu korun a je podle Mátla o 20 procent nižší, než byla předpokládaná cena 397 milionů korun. Podáno bylo v tendru osm nabídek. "Na stavbu přeložky silnice I/11 v délce čtyř kilometrů je vydáno stavební povolení v právní moci. Zahájení stavby předpokládáme ve druhém čtvrtletí," uvedl Mátl.

Přeložku silnice chce ŘSD uvést do provozu v roce 2024, kdy má být dokončen i navazující obchvat Bludova. Stavba obchvatu Bludova na hlavním tahu I/44 ze střední části Olomouckého kraje do Jeseníků začala loni v červnu. Společně s přeložkou silnice se pak odkloní automobilová doprava z Bludova a okolních obcí.

Obchvat Bludova měří 5,6 kilometru. Začínat bude u Postřelmova a napojí se na silniční průtah Šumperkem. Zakázku vyhrálo sdružení firem Strabag a M-SILNICE, které v tendru nabídlo cenu 2,323 miliardy korun. Součástí projektu je stavba 21 mostů o celkové délce 1,2 kilometru, dvou mimoúrovňových křižovatek a tří protihlukových stěn.

Silnice I/44 je důležitou komunikační osou ve směru z jihu na sever Olomouckého kraje. "Je prakticky jedinou vhodnou komunikací umožňující spojení měst Šumperka a Jeseníku s krajským městem Olomoucí. Silnice I/44 umožňuje navíc přístup do rekreačně významné oblasti Jeseníků," uvedlo ŘSD.

Publikoval: Bc. Filip Červinka (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru