Otevřít menu
Doprava dnes
-

ŘSD zahájí opravu dálnice D35 z Litovle do Křelova

Tuto neděli bude zahájena plánovaná oprava dálnice D35 v úseku Litovel–Křelov. V rámci rekonstrukce je plánovaná výměna povrchu pravého jízdního pásu. Celkem bude opraveno přes 10 km dálnice. Stavební práce budou ukončeny v listopadu.

19:03 / 30. června 2023
ŘSD zahájí opravu dálnice D35 z Litovle do Křelovai

Foto: V neděli začne oprava úseku dálnice z Litovle do Křelova. Zdroj: ŘSD ČR

V neděli 2. července zahájí Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD ČR) opravu 248,5.–259. kilometru dálnice D35 ve směru na Olomouc. V rámci rekonstrukce silnice za 173 milionů Kč bez DPH bude vyměněn povrch pouze pravého jízdního pásu. Plocha dotčených vozovek činí necelých 99 000 m2.

Na trase Litovel–Křelov byla zjištěna přítomnost trhlin, deformací a vyjetých kolejí. Starší provedené opravy už postupně nevyhovují potřebnému stavu dálnice, a tak bylo přistoupeno k obsáhlé rekonstrukci formou recyklace za studena a pokládce nových asfaltových vrstev.

V době opravy silnice projedou řidiči místem sníženou rychlostí po volné části dálnice v jednom jízdním pruhu pro každý směr. V průběhu stavebních prací bude uzavřena odpočívka Unčovice (km 253,2 vpravo). Neprůjezdné sjezdy či nájezdy D35 pak budou nahrazeny objízdnými trasami.

Oprava dálnice v úseku Litovel–Křelov by měla trvat do druhé poloviny listopadu letošního roku. Zhotovitelem stavebních prací je společnost M – SILNICE a. s.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: ŘSD ČR)

ŘSD zahájí opravu dálnice D35 z Litovle do Křelova Foto: Předmětem oprav bude pouze pravý jízdní pruh. Zdroj: ŘSD ČR. ŘSD zahájí opravu dálnice D35 z Litovle do Křelova Foto: Rekonstrukce silnice by měla být hotová v druhé polovině listopadu. Zdroj: ŘSD ČR. ŘSD zahájí opravu dálnice D35 z Litovle do Křelova Foto: Označený opravovaný úsek D35. Zdroj: ŘSD ČR.
zpět na články

inzerce

nahoru