Otevřít menu
Doprava dnes
-

ŘSD zprovozní odpočívadlo na D3 u Chotýčan v září, práce jsou v plném proudu

Práce na odpočívadle dálnice D3 u Chotýčan jsou v plném proudu a aktuálně se pokládá betonový koberec ke stání kamionů a karavanů. Odpočívadlo včetně čerpacích stanic využijí řidiči už v září.

12:28 / 23. června 2023
ŘSD zprovozní odpočívadlo na D3 u Chotýčan v září, práce jsou v plném proudui

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ŘSD.

Během stavby už nejsou plánovaná žádná další omezení provozu na dálnici D3

Tuny betonu, přesnost a výborná organizace. Na stavbě odpočívadla u Chotýčan to vypadá jako v mraveništi a práce běží přesně podle harmonogramu. Od začátku stavby uplynul přibližně rok. „Za námi aktuálně probíhá pokládka cementobetonového krytu. Až to vytvrdne, tak to bude sloužit jako odstavovací místo pro nákladní automobily. Kdyby tady byl asfalt, tak bychom tady měli brzy vyjeté koleje. Je to oboustranná odpočívka, osm míst pro autobusy,“ řekl Jan Studecký, tiskový mluvčí Ředitelství dálnic a silnic (ŘSD). Celkově sem stavební firma naveze cca 2100 kubíků cementobetonové směsi. Stejné stroje, které připravují parkovací místa pro auta a kamiony u Chotýčan, stavěly i přistávací dráhy na letišti Václava Havla v Praze.

Během stavby už nejsou plánovaná žádná další omezení provozu na dálnici D3. V minulém roce se musela několikrát na část dne uzavřít celá dálnice a doprava byla svedena na okolní silnice. Jan Studecký z ŘSD dodal: „Hlavní dopravní omezení byla v souvislosti s odstřely skály, protože tady byly špatné geologické podmínky. Žádné další komplikace tu řidiče nečekají až do té poloviny září, kdy budeme vlastně zprovozňovat. Současně se tu staví i benzinové čerpací stanice, které budou zprovozněny současně s odpočívkou."

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru