Otevřít menu
Doprava dnes
-

Ryanair opět létá z pardubického letiště do španělského Alicante!

28. března zahájila letecká společnost Ryanair svůj pravidelný provoz mezi Pardubicemi a španělským Alicante. Z celkové kapacity letadla 189 míst bylo na palubě 180 cestujících. Linka bude i letos provozována dvakrát týdně jako nedílná součást letního letového řádu.

12:03 / 31. března 2022
Ryanair opět létá z pardubického letiště do španělského Alicante! i

Foto: pardubicezive.eu

Cestující se z Pardubic na španělské pobřeží dostanou v pondělí a pátek, kdy budou spoje létat. „Alicante je pro letiště Pardubice velkým potěšením, stejně jako je skvělou zprávou pro všechny naše současné i budoucí klienty. Mám z naší rozvíjející se spolupráce s Ryanairem velkou radost,“ netajil své upřímné pocity ředitel společnosti Ivan Čech. 

Společnost EBA a.s. podepsala smlouvu se společnosti Ryanair na další tři roky. „Linka je každoročně plně vytížená. Průměrná obsazenost je 95 %. Snažíme se jednat o možnosti celoročního provozu,“ prozradila Mária Ministrová, manažerka rozvoje a marketingu. Velkým benefitem pro cestující je to, že pardubické letiště nabízí svým cestujícím parkování zdarma!

V loňském roce se povedlo přepravit 80 796 cestujících


Na všechny přílety a odlety navíc navazují autobusová spojení přímo z terminálu na hlavní nádraží. „Našim cestujícím chceme nabídnout pohodlné cestování z letiště,“ uvedla Ministrová. Díky velké poptávce po letech do slunečného Alicante společnost Ryanair v roce 2021 přidala třetí rotaci. Zájem lidí cestovat se potvrdil, protože lety byly plně vytíženy. 

Díky této pravidelné lince se v loni povedlo přepravit 80 796 cestujících. „Letiště Pardubice má eminentní zájem na pokračování spolupráce se společností Ryanair a v současné době hledá cestu, jak navázat na marketingovou strategii Pardubického kraje a zvýšit počet zahraničních cestujících do Pardubic a podpořit cestovní ruch,“ doplnila manažerka rozvoje a marketingu, Mária Ministrová.

 

Autor: Bc. Filip Červinka (Zdroj: TZ Letiště Pardubice)

Ryanair opět létá z pardubického letiště do španělského Alicante! Foto: pardubicezive.eu.
zpět na články

inzerce

nahoru