Otevřít menu
Doprava dnes
-

Sezónu 2022 zahajuje loď Arnošt z Pardubic na suchu

Dopravní podnik města Pardubic přistupuje po 10 letech provozu lodi Arnošt z Pardubic ke kompletní revizi technického stavu. Loď vyrobená v roce 2001 prošla modernizací v roce 2011. Od dubna 2012 vyplouvá pod vlajkou Dopravního podniku města Pardubic a.s., jenž loď nejen provozuje, ale zajišťuje i její kompletní technický servis. Jedná se o nejnáročnější akci po 10 letech provozu. S jejím profinancováním pomáhá Město Pardubice s částkou 2,5 mil. korun. Konečná částka bude ale jasná, až po provedení prohlídky lodi na souši a po provedení prohlídek stavu pláště lodi a vnitřních nádrží.

18:54 / 13. března 2022
Sezónu 2022 zahajuje loď Arnošt z Pardubic na suchui

Foto: www.sdp-cr.cz

Tlačný remorkér odtáhl loď Arnošt z Pardubic do přístaviště v Přelouči vhodného pro manipulaci s nadměrným nákladem pomocí těžké techniky. Tady ji ve čtvrtek 10. března vyzvedly z vody dva 180 tunové jeřáby. Poté byl tento nadměrný náklad o délce téměř 40 m a šířce 5,2 m převezen do místa, kde bude provedena prohlídka lodi.

Kontrola lodi je naplánována před hlavní letní sezónou tak, aby se stihly případné opravy do června a Arnošt se začátkem letních prázdnin mohl vrátit zpět do svého domovského přístavu za Enteria Arenou. To je nepochybně ideální scénář. Termín návratu lodi na vodu se bude odvíjet podle skutečného stavu lodi a náročnosti oprav. Do konce března proběhne pomocí RTG kontrola pláště, motorů, nádrží na odpadní vodu, demontáž vnitřního vybavení – kuchyně a následně se stanoví harmonogram prací. V případě nutnosti rozsáhlejších oprav bude nutné situaci průběžně řešit.

O vývoji bude dopravní podnik informovat na svých webových stránkách.

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: www.sdp-cr.cz)

zpět na články

inzerce

nahoru