Otevřít menu
Doprava dnes
-

Silnice z Trutnova do Vrchlabí a Pece pod Sněžkou je opravena! ŘSD dokončilo práce

Vysoce frekventovaná výpadová silnice I/14 z Trutnova směrem na Vrchlabí a Pec pod Sněžkou v Krkonoších je opravena. Opravu zajistilo Ředitelství silnic a dálnic za 23 milionů bez DPH. Práce probíhaly od začátku května, přičemž řidiči po úseku dlouhém 2,2 kilometru museli jezdit kyvadlově, sdělila regionální mluvčí ŘSD Petra Drkulová.

6:57 / 3. července 2022
 Silnice z Trutnova do Vrchlabí a Pece pod Sněžkou je opravena! ŘSD dokončilo prácei

Foto: Ilustrační foto: Zdroj fotky: ŘSD.

Stavbaři z firmy M-Silnice kromě položení nového asfaltu doplnili krajnice

Silnice, kterou využívají téměř všichni turisté mířící do východních Krkonoš, měla zničený povrch. Stavbaři z firmy M-Silnice kromě položení nového asfaltu doplnili krajnice, upravili odvodnění a pročistili potrubí u propustků.

Na opravách dalších silnic na Trutnovsku stavbaři dál pracují. Kvůli rekonstrukci je nyní uzavřená silnice II/300 z Trutnova do Prkenného Dolu, která je také důležitou spojnicí Žacléře s vnitrozemím a mnoho řidičů ji využívá k cestě do Polska. U podkrkonošských Hertvíkovic komplikuje řidičům cestu mezi Trutnovem a Vrchlabím oprava silnice a mostu.

Již od března stavbaři pracují na obnově tří takzvaných polských mostů přes řeku Úpu na jediné přístupové silnici II/296 do Pece pod Sněžkou. Mosty, které postavily polské firmy v 70. letech minulého století, byly v havarijním stavu a stavbaři je do konce října postaví znovu. Řidiči staveniště objíždějí po provizorních mostech.

V samotném Trutnově stavbaři na páteřní silnici přes město v Pražské ulici předělávají křižovatku na kruhový objezd. Stavba potrvá do prosince. Provoz přes křižovatku je ve směru od Hradce Králové do centra Trutnova jednosměrný. V opačném směru musejí řidiči objížďkou přes Úpské nábřeží a ulicí Československé armády.

V letošním roce dojde v Trutnově také k opravě na silnici I/16. Půjde o rekonstrukci křižovatky a přechodů pro chodce na ulici Pražská a Na Struze. Křižovatka bude okružní s realizací zklidňujících prvků včetně přeložek inženýrských sítí. Zároveň dojde k rozšíření komunikace I/16 z důvodu vybudování ochranných ostrůvků na přechodech pro chodce v ulici Na Struze, které budou řešeny dočasným zúžením stávající silnice v místě jejich budování. Zahájení stavby je plánováno na 4.4.2022, dokončena by měla být do konce letošního roku. Celková cena stavby je 27,93 mil. Kč bez DPH.

Publikoval: Filip Červinka (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru