Otevřít menu
Doprava dnes
-

Silný vítr opět zastavil horní úsek kabinové lanovky na Sněžku

Silný vítr dnes opět zastavil horní úsek kabinové lanovky z Pece pod Sněžkou na Sněžku. Spodní úsek lanovky z Pece pod Sněžkou na Růžovou horu zůstal v provozu. Mimo provoz byl horní úsek kvůli větru i v minulých dnech. Lanovka na Sněžku může jezdit do rychlosti větru 60 kilometrů v hodině, uvedli vlekaři na webu lanovky. V Krkonoších pokračuje silná obleva a tání sněhu.

12:39 / 2. ledna 2022
Silný vítr opět zastavil horní úsek kabinové lanovky na Sněžkui

Foto: autovylet.cz

Podle webu České poštovny dnes dopoledne dosahoval vítr na nejvyšší české hoře v nárazech rychlosti přes 90 kilometrů v hodině. Z mezistanice Růžová hora se turisté mohou na Sněžku vydat pěšky, trasa měří 2,5 kilometru.

Teplota na Sněžce se dnes dopoledne pohybovala okolo čtyř stupňů Celsia. "Více sněhu je pouze ve žlebech a na závětrných svazích. Na návětrných svazích je sněhová pokrývka nesouvislá," uvedl Robert Dlouhý z Horské služby Krkonoše.

Na hřebenové Luční boudě v nadmořské výšce 1415 metrů byly ráno podle horské služby tři stupně nad nulou a asi 20 centimetrů sněhu. V minulých dnech se sněhová pokrývka na Luční boudě pohybovala kolem 40 centimetrů.

V Krkonoších nadále platí první, nejmírnější stupeň lavinového nebezpečí z pětidílné mezinárodní stupnice. První lavinový stupeň je také na polské straně Krkonoš.

Autor: Mgr. Petr Dejnožka (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru