Otevřít menu
Doprava dnes
-

Škoda Group má ve Florencii novou pobočku

Největší český výrobce prostředků hromadné dopravy opět posílil svoji pozici na mezinárodním trhu. Na konci října totiž Škoda Group otevřela kanceláře ve své nové pobočce v italské Florencii.

19:41 / 5. listopadu 2022
Škoda Group má ve Florencii novou pobočkui

Foto: Florencie. Zdroj: pixabay.com

Slavnostní otevření kanceláří dceřiné společnosti Škoda Group ve Florencii proběhlo v pátek 28. října. K této příležitosti byla uspořádána akce s názvem „Tramvajová revoluce“, jíž se zúčastnili zástupci italských institucí a experti z oboru. Jednatelkou společnosti byla jmenována Olesea Lachi, která má ve Škoda Group již několik let na starost prodej kolejových vozidel.

Během „Tramvajové revoluce“ byly představeny názory, studie, zkušenosti a konkrétní programy o budoucnosti mobility mezi potřebami, městskými limity, kombinovanými strategiemi a projekty budoucnosti. Prostor byl vyhrazen i diskuzím o životaschopnosti historických měst, která jsou pro Itálii typická a výrazně určují její charakter. „Zkušenosti z Florencie mluví samy za sebe: tramvaj má zásadní význam pro každodenní život měst, mění je a zlepšuje,“ uvedl starosta Florencie Dario Nardella.

Olesea Lachi, jednatelka italské dceřiné společnosti Škoda Group, ukázala na jistou podobnost mezi italským a českým prostředím: „Specifika, preference ale i zvyklosti italských dopravců jsou podobné těm českým. Řada měst v obou zemích patří mezi dědictví UNESCO a nabízí ohromující historická centra, která jsou charakteristická úzkými uličkami, oblouky s malými rádiusy, což klade na výrobce vozidel vyšší nároky. Středně velká města pak mají dlouholetou tradici trolejbusové dopravy, je v nich ale často potřeba překonat několik úseků bez trolejového vedení. Země spojuje i pozornost věnovaná Green Deal a udržitelným řešením mobility. To vše společně předurčuje Škoda Group k upření pozornosti právě na italský trh.“

Škoda Group bude v Itálii nabízet svým partnerům komplexní služby – ať už půjde o výrobu jednotlivých komponentů, dodávku zkompletovaných vozidel nebo jejich následnou údržbu. Svou pozornost zaměří zejména na vlakovou dopravu a kolejové prostředky městské dopravy. V minulosti se podobným způsobem dostala Škodovka i na německý a finský trh. To jí umožnilo být více na dosah svým klientům a zároveň zásadním způsobem v těchto oblastech rozvinout obchod.

Společnost Škoda Group již dříve dodala vozidla do některých italských měst. Její trolejbusy jsou k vidění v Bologni nebo Cagliari, kam Škodovka prodala i tramvaje.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: ACRI)

Škoda Group má ve Florencii novou pobočku Foto: Program uskutečněný při příležitosti otevření kanceláří ve Florencii. Zdroj: acri.cz. Škoda Group má ve Florencii novou pobočku Foto: Program uskutečněný při příležitosti otevření kanceláří ve Florencii. Zdroj: acri.cz.
zpět na články

inzerce

nahoru