Otevřít menu
Doprava dnes
-

Škoda Group získala zakázku na modernizaci lůžkových vozů pro ÖBB

Společnost Škoda Group zmodernizuje lůžkové vozy pro ÖBB, rakouského národního dopravce. Smlouva zahrnuje modernizaci šesti vozů z flotily Nightjet dopravce ÖBB. Práce se uskuteční ve výrobním závodě Škoda Group v Šumperku, dodávka je plánována do roku 2024.

15:30 / 15. května 2023
 Škoda Group získala zakázku na modernizaci lůžkových vozů pro ÖBBi

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ACRI, ÖBB.

Rakousko a celý širší region West jsou pro naši skupinu velmi důležitými trhy

„Jsme nadšení, že jsme získali tuto zakázku pro ÖBB, a že máme možnost modernizovat jejich lůžkové vozy. Máme roky zkušeností v oblasti servisu a modernizace, díky čemuž dodáme produkty, které zlepší jízdní zážitek cestujících,“ uvedl Jan Christoph Harder, President Region West ve Škoda Group a dodal:Rakousko a celý širší region West jsou pro naši skupinu velmi důležitými trhy a tato zakázka dále posiluje náš závazek vůči regionu. Nicméně, v regionu určitě nejsme nováčky. Vyrábíme moderní tramvaje pro několik německých měst. A v únoru tohoto roku jsme založili novou dceřinou společnost Škoda Group Austria s týmem technických inženýrů a designérů, čímž jsme získali domov pro naše podnikání v Rakousku a tím i příležitost k dalšímu růstu.“

Rakouský národní dopravce ÖBB si u Škoda Group objednal modernizaci šesti lůžkových vozů s opcí na dalších 28 vozů. Modernizace se uskuteční ve výrobním závodě Škoda Group v Šumperku, který má řadu let zkušeností s modernizacemi a opravami různých typů kolejových vozidel. Vedle dalších vylepšení budou modernizované vozy vybaveny pohodlnými lůžky, moderním osvětlením a zrekonstruovanými koupelnami, stejně jako novým bezbariérovým oddílem. Škodovka díky svým bohatým zkušenostem a inovativním řešením nabídne cestujícím moderní lůžkové vozy, které jim zajistí pohodlnou a příjemnou noční cestu vlakem, ať už jedou za prací nebo za dobrodružstvím.

Škoda má s výrobou lůžkových vozů zkušenosti. Její vlastní vozy jezdí ve Finsku, modernizované vozy jsou v provozu v dalších evropských zemích. Škoda Group navíc vyrábí další zcela nové noční vlaky, a to opět pro Finsko. Finský státní železniční dopravce VR Group si u Škodovky objednal devět lůžkových vozů a osm nákladních vozů pro přepravu automobilů. Tyto vlaky budou vyrobeny ve finské výrobním závodě Škoda Group v Otanmäki. Do provozu budou uvedeny do konce roku 2025. Jednotlivé kabiny jsou navrženy tak, aby připomínaly hotelové pokoje, díky čemuž budou moci cestující během jízdy pohodlně pracovat i nerušeně odpočívat.

Publikoval: Richard Mrkvička (Zdroj: ACRI, ŠKODA Group)

zpět na články

inzerce

nahoru