Otevřít menu
Doprava dnes
-

Škoda představí Enyaq Coupe až v březnu

Nakonec až v březnu příštího roku se uskuteční premiéra druhé karosářské verze prvního elektromobilu s logem Škoda, který se vyrábí v České republice. Vyplývá to z informací, které má portál Autonaelektřinu.cz z dobře informovaných zdrojů.

12:24 / 23. října 2021
Škoda představí Enyaq Coupe až v březnu

Enyaq Coupe se podle původních předpokladů měl ukázat již během letošního prosince, a dokonce se spekulovalo také o jeho představení na veletrhu elektromobility v listopadu v pražských Letňanech, avšak situace s dodávkami čipů a další okolnosti nakonec přiměly automobilku událost odložit.

Enyaq Coupe využije stejnou techniku jako již prodávané SUV Enyaq iV. S elektromotorem pohánějícím zadní kola s výkonem 150 kW a baterií s využitelnou kapacitou 77 kWh bude schopen dojezdu na jedno nabití přibližně 535 kilometrů.

Škoda tak na veletrhu e-Salon nakonec představí především své nové služby v oblasti elektromobility. Podle zdrojů ČTK představí parametry své druhé dobíjecí karty. Zatímco nyní nabízený Powerpass je určený hlavně pro ty, kteří cestují s elektromobilem po Evropě, nová karta má být určena zejména pro ty, kteří se chtějí pohybovat a dobíjet hlavně na území Česka. „Dokonce už máme řešení, které umožní rozlišit uživatelům firemních elektromobilů dobíjení v domácích podmínkách a jinde,” sdělil zdroj ČTK. To byla do současnosti jedna z velkých překážek, která firmám bránila v masivnějším nakupování elektrických aut do svých vozových parků.

 

Autor: Petr Dejnožka (zdroj: ČTK, foto: auto.cz)

zpět na články

inzerce

nahoru