Otevřít menu
Doprava dnes
-

Slovenský dopravce ZSSK zavede další vlak pro uprchlíky z Ukrajiny

Slovenský národní vlakový dopravce Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) přidal od dnešního dne další humanitární vlak pro uprchlíky z Ukrajiny. Souprava bude jezdit z Košic do Bratislavy. 

16:57 / 11. března 2022
Slovenský dopravce ZSSK zavede další vlak pro uprchlíky z Ukrajinyi

Foto: ZSSK

V Žilině a ve slovenské metropoli mohou cestující využít navazující spoje do České republiky. ČTK o tom dnes informoval mluvčí ZSSK Tomáš Kováč. ZSSK dříve v tomto týdnu ohlásila zavedení evakuačních vlaků z ukrajinského Čopu do Košic na východě Slovenska.

Zmíněný vlak bude z Košic vyrážet v noci a do Bratislavy přijede ráno. Předběžně by měl jezdit do konce března. „Vlak je určen primárně pro občany Ukrajiny, kteří utíkají před válečným konfliktem. Pro bezplatnou přepravu je potřeba vyzvednout bezplatný cestovní doklad v pokladně, v krajním případě u personálu ve vlaku na základě předložení ukrajinského cestovního pasu nebo identifikačního dokladu,“ uvedla ZSSK.

Z Ukrajiny od začátku ruské invaze přišlo na Slovensko přes 165.000 lidí. Většinou jde o ukrajinské uprchlíky, zejména matky s dětmi. Mnoho z nich pokračuje do dalších evropských zemí včetně Česka. Z válkou zasažené Ukrajiny se přes Slovensko vrátily do vlasti také stovky občanů třetích zemí.

 

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru