Otevřít menu
Doprava dnes
-

Společnost flynas zahájila pravidelné přímé lety mezi Prahou a Rijádem

Na pražském letišti se poprvé představil saúdskoarabský dopravce flynas. Tato nová letecká společnost zahájila v pátek 29.4. provoz přímého leteckého spojení z Prahy do Rijádu

12:57 / 1. května 2022
Společnost flynas zahájila pravidelné přímé lety mezi Prahou a Rijádemi

Foto: www.prg.aero

Nová linka by měla posílit příjezdový cestovní ruch ze Saúdské Arábie a celého blízkovýchodního regionu. Cestujícím z Čech nabízí nové možnosti při cestách do Saudské Arábie či do vzdálenějších destinací v Asii s přestupem v Rijádu.

Přímá linka je cestujícím k dispozici 3x týdně s odlety vždy ve středu, v pátek a v neděli.

Přibližně šestihodinový let zajišťuje moderní a ekologičtější typ letounu Airbus A320NEO s maximální kapacitou až 174 míst v třídách Premium nebo Economy. Létá se na Mezinárodní letiště Krále Chálida v Rijádu. Odtud je možné v rámci letecké sítě společnosti flynas pokračovat do vzdálenějších destinací Blízkého a Středního východu.

Na pražské letiště se přímá linka do Rijádu vrací po čtyřech letech. Naposledy ji provozovala společnost ČSA.

Díky novému spojení se pro Českou republiku otevírá příležitost pro posílení příjezdového cestovního ruchu z regionu Blízkého východu. Jde o část turistů, kteří u nás tráví delší dobu. Také zde plánují vyšší útraty, využívají hotelová a rekreační zařízení nejen v hlavním městě, ale i v jiných regionech; především pak v lázeňských městech. Mají rovněž zájem o kulturu a historii.

„Přímé letecké spojení do Rijádu znamená pro Letiště Praha získání nové dálkové linky na trh se silným potenciálem pro další rozvoj. S leteckými dopravci proto již nyní jednáme o případném budoucím posílení leteckého spojení do Saudské Arábie,“  hodnotí nové příležitosti ředitel Leteckého obchodu Letiště Praha Jaroslav Filip. Linka bude v provozu prozatím do konce letní sezony.

Společnost flynas je předním saúdskoarabským nízkonákladovým leteckým dopravcem. Provozuje více než 1 500 letů týdně do domácích i zahraničních destinací. Od svého založení v roce 2007 přepravila více než 55 milionů cestujících. Toto číslo během posledních 15 let stále roste. Zatím disponuje 34 letadly, ale brzy do své flotily přidá dalších 20 letadel Airbus A320Neo.

Aktuální informace nejen k nové lince jsou uvedeny na Twitteru Letiště Praha.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: www.prg.aero)

zpět na články

inzerce

nahoru