Otevřít menu
Doprava dnes
-

Společnost GWM globalizuje navzdory náročné situaci ohledně nedostatku čipů

I přes náročnou situaci za pandemie covid-19 a nedostatek čipů společnost GWM zrychluje tempo své globalizace. Aktivně se zúčastnila několika mezinárodních autosalonů a uvedla na trh řadu představených modelů. 

9:29 / 28. prosince 2021
Společnost GWM globalizuje navzdory náročné situaci ohledně nedostatku čipůi

Foto: ČTK

V letošním roce pokryla prodejní síť společnosti GWM více než 60 zemí. Pro urychlení realizace své strategie v Evropě založila společnost GWM dceřinou společnost v německém Mnichově a zřídila své evropské ústředí. Současně společnost v zájmu neustálého rozvoje globálního trhu rozšířila svůj prodej do jihovýchodní Asie, Jižní Ameriky, Evropy, severní Afriky a dalších regionů. Tyto iniciativy prokázaly globální konkurenceschopnost společnosti GWM na mezinárodním poli.

Společnost GWM dále získala a uvedla do provozu nové závody v Thajsku a Brazílii, které poskytují dostatečnou výrobní kapacitu pro její globální trhy. Po sedmi měsících příprav a zdokonalování spustila společnost GWM v červnu nový závod v thajském Rayongu, kterému poskytla vyspělou výrobní technologii a podpořila tak rozvoj místního automobilového průmyslu. O dva měsíce později podepsala dohodu o převzetí závodu společnosti Daimler AG v Brazílii. Uzavření této dohody umožní společnosti GWM pokrýt oblast Brazílie i celé Jižní Ameriky.

Po stránce výzkumu a vývoje technologií založila společnost GWM v únoru letošního roku v Číně centrum Zhangjiagang Technology center, které je již druhým výzkumným a vývojovým centrem vytvořeným na základě její globalizační strategie. Společnost GWM zaměstnává po celém světě již desítky tisíc pracovníků výzkumu a vývoje a konstruktérů a v této oblasti dosáhla technologických průlomů zejména s platformami L.E.M.O.N., Coffee Intelligence a TANK.

Fantastické světelné plavidlo a další plány


Jakožto globální producent inteligentních technologií společnost GWM neustále posiluje filozofii zaměřenou na uživatele. Klade značný důraz na zkušenosti globálních uživatelů a postupně se přizpůsobuje místním kulturám po celém světě. V Thajsku oslovila společnost GWM místní uživatele zapojením do oslav Loy Krathong – jednoho z nejdůležitějších tradičních svátků, místní verzí Valentýna, kdy se po vodě posílají přání a modlitby – vytvořením fantastického světelného plavidla. V Chile se společnost GWM zaměřila na skupiny uživatelů se zájmem o dobrodružství a připojila se k reality show o autonomním řízení se známým místním dobrodruhem Luisem Andaurem.

Díky mimořádným úspěchům ve všech těchto aspektech je společnost GWM podle společné zprávy společností Google a Kantar Brand Z zařazena mezi 50 nejlepších čínských globálních značek roku 2021.„Jediný způsob, jak mohou automobilové značky v reálném smyslu překonat konkurenci, je v příštích třech až pěti letech rychle posílit vlastní výhody," řekl Jack Wei, předseda představenstva GWM, na konferenci 2025 Strategy Global Launch Conference. V roce 2025 se očekává dosažení celosvětového ročního prodejního cíle společnosti ve výši 4 milionů vozů.

 

Autor: Bc. Filip Červinka (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru