Otevřít menu
Doprava dnes
-

Společnost Henniges Automotive ukončuje své působení v Německu

Společnost Henniges Automotive GmbH and Co. KG 23. října u německého soudu podala návrh na insolvenci svého výrobního závodu a technického centra. Tato zařízení se nacházejí na území německého města Rehburg.

5:27 / 25. října 2021
Společnost Henniges Automotive ukončuje své působení v Německu

K poklesu prodejů významně přispěla globální pandemie a krize v oblasti polovodičových čipů a na neschopnosti firmy pokračovat ve svém působení v těchto lokalitách se podílelo i další zvyšování cen surovin.

Německý soud jmenoval předběžným nuceným správcem Dr. jur. Ranera Eckerta z advokátní kanceláře Eckert Rechtsanwälte.

Henniges Automotive je globálním dodavatelem těsnicích a antivibračních systémů a působí v Severní a Jižní Americe, Evropě a Asii. Ostatní závody společnosti Henniges Automotive nejsou insolvencí dotčeny a budou pokračovat v běžném provozu.

Společnost Henniges Automotive dodává automobilovým prvovýrobcům z kategorie OEM těsnicí systémy pro dveře, okna, zavazadlové prostory, výklopné dveře, střešní okna a kapoty. Společnost také na automobilový trh dodává antivibrační komponenty a zapouzdřená skla. 

Henniges dodává výrobky všem významným zákazníkům v automobilové prvovýrobě a provozuje závody v Severní Americe, Jižní Americe, Evropě a Asii. Společnost má na celém světě 8 700 zaměstnanců. Další informace najdete na webových stránkách http://www.hennigesautomotive.com/.

 

Autor: Bc. Filip Červinka (zdroj ČTK)

Zdroj fotky: bl4u.cz

zpět na články

inzerce

nahoru