Otevřít menu
Doprava dnes
-

Společnost Moto-Profil zažila rekordní rok 2021 nejen z hlediska tržeb

Posledních 12 měsíců bylo pro společnost Moto-Profil, pod kterou spadá síť servisů ProfiAuto, jedinečných nejenom z hlediska růstu tržeb, ale i organizačních změn. 

9:35 / 1. února 2022
Společnost Moto-Profil zažila rekordní rok 2021 nejen z hlediska tržebi

Foto: Moto-Profil

Členové představenstva shrnují poslední čtyři kvartály a dělí se o prognózy na rok 2022 pro celé odvětví aftermarketu a pro společnost samotnou. „Vlastní obchodní aktivity jsme v roce 2020 poměrně rychle přizpůsobili podmínkám panujícím během pandemie. Díky tomu jsme v následujícím roce mohli pokračovat v rámci Moto-Profil i sítě ProfiAuto v zavádění rozvojových projektů. Postupně ve zvyšující se míře investujeme do nových technologií, jako je třeba ProfiAuto Virtual Workshop. Zároveň profesionalizujeme síť autoservisů, podporujeme ji formou školení, marketingu a pomocí stále rozsáhlejšího katalogu dílů, který je z hlediska dodavatelů rozmanitější,“ popisuje Michał Tochowicz, který v listopadu 2021 převzal funkci předsedy představenstva společnosti Moto-Profil. 

„V současné době již obsahuje více než 350 000 referencí. Tato diverzifikace a rozsah našeho podnikání se prokázaly jako klíčové za situace, kdy měl celý svět kvůli koronaviru
problémy s výrobou a dodávkou komponentů. Tyto vlastnosti zůstávají zásadní pro každou prodejnu, velkoobchod nebo autodílnu i v blízké budoucnosti,“
 předjímá Michał Tochowicz.

Síť ProfiAuto se neustále rozrůstá


Zástupci společnosti Moto-Profil naznačují, že situace na trhu v posledních dvou letech přeje nezávislým distributorům automobilových dílů, což potvrzuje – a tím pádem i sílu značky ProfiAuto – nárůst počtu nových partnerů a připojení se dalších automobilových maloobchodních či velkoobchodních prodejců. Celkem pod řetězec ve všech zemích spadá již 260 prodejen a velkoobchodů a více než 2200 dílen.

Moto-Profil také neúnavně rozvíjí spolupráci se svými evropskými partnery. V současné době pocházejí zejména z Polska, České republiky a Slovenska, ale jejich počet stoupá i v Německu, Itálii a pobaltských zemích. Tyto výsledky se promítly do 20 % růstu tržeb společnosti Moto-Profil ve srovnání s rokem 2020. „Již několik let zvyšujeme efektivitu podnikání zaváděním procesního přístupu a vhodných digitálních nástrojů. Díky tomu je Moto-Profil silným, stabilním organismem, který postupně navyšuje zisk. Zaměřujeme se na moderní IT řešení, která urychlují informační reporting a účetnictví, a zároveň umožňují vysokou efektivitu při dynamicky rostoucím počtu transakcí. Je to přínosem i pro zákazníky, protože účinnost našich finančních postupů má přímý dopad na výsledky jejich podnikání," říká Adam Pawlak, finanční ředitel a člen představenstva společnosti Moto-Profil.

Moderní technologie pro aftermarket a řidiče


Rok 2021 byl pro společnost a odvětví distributorů dílů dalším krokem ve vývoji průkopnických řešení. Je dobré zmínit ProfiAuto Virtual Workshop – aplikaci vycházející z virtuální reality. „Všimli jsme si, že postupná digitalizace služeb a elektrifikace automobilového průmyslu s sebou přinášejí potřebu zavádět řešení, která se za pár či několik let stanou normou. Jako moderní společnost, která si je vědoma své pozice, chceme být lídrem v čele těchto změn a poskytovat zákazníkům nástroje, díky kterým budou čelit konkurenci a nebudou za ní v budoucnu v těsném závěsu,“ říká Adam Kapek, viceprezident společnosti Moto-Profil odpovědný mj. za obchodní a IT oddělení.

ProfiAuto se výrazně podílí na tradičním a distančním vzdělávání mladých mechaniků a povzbuzuje jejich starší kolegy, aby i nadále rozvíjeli své dovednosti, např. formou soutěží v oblasti odborných znalostí. „Vývoj moderních IT systémů v dnešním aftermarketu není podle našeho názoru ani tak přidanou hodnotou, spíše nutností, pokud majitelům firem záleží na budování podnikání v dlouhodobém měřítku. S elektrifikací automobilů se digitalizuje i automobilový průmysl a v Moto-Profilu jsme si toho velmi dobře vědomi. Proto našim partnerům dodáváme profesionální IT systémy, které jsou na jedné straně reakcí na dnešní potřeby a na výzvy budoucnosti na straně druhé,“ dodává Adam Kapek.

 

Autor: Bc. Filip Červinka (Zdroj: ČTK)

Společnost Moto-Profil zažila rekordní rok 2021 nejen z hlediska tržeb Foto: Moto-Profil.
zpět na články

inzerce

nahoru