Otevřít menu
Doprava dnes
-

Společnost SAIC Motor MG dopravila své nové elektromobily na evropský trh!

SAIC Motor MG, vlastněná přední čínskou automobilkou SAIC Motor, poslala do Evropy první várku nových automobilů čistě poháněných elektřinou. Tyto ekologické vozy značky Mulan neboli MG4 ELECTRIC z Číny dorazily do belgického přístavu Zeebrugge. Společnost své vozy oficiálně představila v Číně v červnu. Do Evropy je poslala až teď.

13:03 / 12. září 2022
Společnost SAIC Motor MG dopravila své nové elektromobily na evropský trh!i

Foto: Elektrický vůz MG Mulan. Zdroj fotky: SAIC Motor MG.

Čínská společnost SAIC Motor MG se rozhodla poslat více než 1000 vozů Mulan do Evropy

Čínská společnost SAIC Motor MG se rozhodla poslat více než 1000 vozů Mulan do Evropy, protože v úterý 13. září 2022 se plánuje uvedení tohoto typu vozu jak na čínský, tak zahraniční trh. Ten čítá zejména dvacet velkých evropských zemí. Auto vyjelo ze šanghajského terminálu Chaj-tchung v červenci. Číňané plánují vůz v roce 2023 rozšířit i do Austrálie, na Nový Zéland, Blízký Východ a do Jižní Ameriky.

Podle MG je tento čistě elektrický model vybaven novým superelektrickým pohonem a baterií Magic Cube, vyvinutou přímo v SAIC Motor. Design, bezpečnost, šetrnost vůči životnímu prostředí i kvalita všech těchto prvků přitom dosahuje špičkové světové úrovně.

Statistiky Čínské asociace ukazují, že výrobce automobilů MG je už tři roky po sobě čínskou jedničkou v objemu prodeje v zahraničí, přičemž kumulativní prodej těchto vozů v cizině přesáhl jeden milion vozů. Od ledna do června aktuálního roku si Evropané koupili vozy se značkou MG mnohokrát. Statistiky ukazují, že se v Evropě prodalo více než 45 000 vozidel, což MG vyneslo umístění v desítce nejlepších značek na trzích čistě elektrických vozidel ve Švédsku, Norsku a dalších zemích.

Společnost SAIC zvýšila v roce 2022 svůj růst na evropském trhu. Představila mnoho vozů s alternativním pohonem a chystá se na „starém kontinentu“ postavit 800 obchodních poboček. Číňané také chtějí na evropském trhu do konce letošního roku prodat více než 100 000 aut.

Autor: Filip Červinka (Zdroj: imsilkroad.com)

Společnost SAIC Motor MG dopravila své nové elektromobily na evropský trh! Foto: Elektrický vůz MG Mulan. Zdroj fotky: SAIC Motor MG..
zpět na články

inzerce

nahoru