Otevřít menu
Doprava dnes
-

Společnost TGS dodala do Alstomu tři obráběcí centra za 100 mil. Kč

Strojírenská firma TGS z Mýta na Rokycansku dodala do českolipského závodu Alstom tři obráběcí centra za 100 milionů korun. Španělské stroje Correa pomohou zefektivnit a modernizovat technologii obrábění podvozků pro kolejová vozidla, řekl dnes Ondřej Pechar, mediální zástupce skupiny TGS, jejíž loňský obrat činil 400 milionů Kč.

10:24 / 9. května 2022
 Společnost TGS dodala do Alstomu tři obráběcí centra za 100 mil. Kči

Foto: TGS

Českolipský závod na výrobu vlaků, který vlastní francouzský výrobce vlaků Alstom, vyrábí díly pro příměstské vlaky, tramvaje, metro a další kolejová vozidla. S téměř 1300 zaměstnanci patří k největším zaměstnavatelům v Libereckém kraji.

"Projektové a technologické řešení technologického procesu jsme ošetřili tak, aby chování strojů, personálu, programů i všech obslužných procesů bylo bezpečné a nevyžadovalo nesystémové zásahy techniků nebo managementu. Plynulost výroby je u tak velkého výrobku, jako je podvozek vlaku, velmi podstatný parametr pro navazující procesy a logistiku," řekl majitel a zakladatel TGS Pavel Diviš. Podle něj španělské obráběcí stroje patří k nejlepším na trhu a TGS výrobce v ČR exkluzivně zastupuje. "TGS je přesně typ firmy, který potřebujeme pro další rozvoj. Umí nejenom prodat stroj, ale pomáhá klientům zvyšovat produktivitu a poskytovat špičkový servis," řekl majitel španělského výrobce José Ignacio Nicolás Correa.

TGS nástroje-stroje-technologické služby s.r.o. funguje jako česká technologická firma 30 let. Dodává komplexní řešení obrábění na míru. Z malé rodinné firmy dovážející do ČR švýcarské závitníky se stala středně velká strojírenská firma se 103 zaměstnanci a tisíci zákazníky. V portfoliu má obráběcí stroje a nástroje světových značek, servis a hlavně technologie, které podle Diviše potřebuje české strojírenství nejvíce. Přímo pod značkou TGS vyrábí vlastní monolitní tvrdokovové frézy a frézovací tělesa s vyměnitelnou břitovou destičkou, které sama vyvíjí.

Obrat skupiny TGS, která působí v ČR a na Slovensku, činil ve finančním roce 2020/2021 necelých 400 milionů Kč, o rok dřív byl o 110 milionů vyšší. V roce 2016 firma postavila novou výrobní halu, kanceláře a showroom v Mýtě. O dva roky později zahájila provoz vlastního výzkumného centra.

Publikoval: Bc. Karel Geba (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru