Otevřít menu
Doprava dnes
-

Stavba dopravně inženýrského opatření na dálnici D4 je v plném proudu!

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v sobotu 10. září 2022 zahájilo stavbu dopravně inženýrského opatření (DIO) na dálnici D4 v rámci akce "Mníšek p. B.-Kytín – oprava povrchu a odvodnění". V pondělí zároveň začala samotná oprava 3,5 km dlouhého úseku na dálnici D4!

7:00 / 13. září 2022
Stavba dopravně inženýrského opatření na dálnici D4 je v plném proudu!i

Foto: Opravované úseky na dálnici D4. Zdroj fotky: ŘSD.

Na dálnici D4 se bude stavět dopravně inženýrské opatření

Zahájila se stavba dopravně inženýrského opatření (DIO) na dálnici D4 v rámci akce „Mníšek p. B.-Kytín – oprava povrchu a odvodnění“ se zároveň rozbíhá oprava 3,5 km dlouhého úseku mezi kilometry 17,153 – 20,663 v pravém jízdním pásu ve směru na Příbram, včetně opravy pravé strany MÚK EXIT 18 Mníšek pod Brdy.

Oprava se podle odhadů ŘSD vyšplhá do výše 70 mil. Kč bez DPH a bude ji mít na starost sdružení D4 D4 Mníšek-Kytín sestávající ze společnosti ČNEZ dopravní stavby a.s. a Silnice Group a.s., přičemž předpokládaná hodnota veřejné zakázky byla zhruba 105 mil. Kč bez DPH. Tyto společnosti by měly své práce stihnout za 45 kalendářních dní, poté by měla být stavba plně v provozu.

Začala také výstavba nového přejezdu dělícího pásu v kilometru 16,300 až 16,420

V pondělí silničáři započali výstavbu nového přejezdu středového dělícího pásu (SDP) v km 16,300 až 16,420, který bude sloužit k převedení provozu v průběhu následujících etap. V průběhu jeho výstavby bude doprava vedena dvěma provizorními jízdními pruhy v obou směrech, a to do soboty 17. září 2022.

Následovat bude přestavba DIO na další etapu. V rámci té se bude opravovat levá polovina pravého jízdního pásu. Oběma směry se bude jezdit 2 provizorními jízdními pruhy s vedením provozu v režimu. Dokončení levé části je plánované do soboty 1. října 2022, kdy také začne přestavba DIO na následující etapu, během níž se opraví pravá část vozovky. Jako poslední přijde na řadu oprava větví mimoúrovňové křižovatky.

Autor: Filip Červinka (Zdroj: ŘSD)

Stavba dopravně inženýrského opatření na dálnici D4 je v plném proudu! Foto: Opravované úseky na dálnici D4. Zdroj fotky: ŘSD..
zpět na články

inzerce

nahoru