Otevřít menu
Doprava dnes
-

Stavba obchvatu Jaroměře zahájena, hotovo má být v průběhu roku 2024

Ředitelství silnic a dálnic včera zahájilo výstavbu dalšího dlouho očekávaného obchvatu. Tentokrát se jedná o obchvat Jaroměře na silnici I/33. Stavba naváže na v loňském roce zprovozněnou dálnici D11 a definitivně uleví dopravně dlouhodobě těžce zkoušené Jaroměři.

11:12 / 23. září 2022
Stavba obchvatu Jaroměře zahájena, hotovo má být v průběhu roku 2024i

Foto: ŘSD

Obchvat Jaroměře vznikne v celkové délce 6,6 kilometrů s celkovým počtem pětačtyřiceti stavebních objektů. Vyjít má na 688 milionů Kč a předpokládané datum zprovoznění stavby je rok 2024.

„Nový obchvat odvede veškerou tranzitní dopravu z Jaroměře, Čáslavek, Dolan a Svinišťan. Místní obyvatelé se díky tomu dočkají zásadního snížení hluku a exhalací z dopravy, pro řidiče bude cesta výrazně plynulejší a bezpečnější. Nejnáročnějším stavebním objektem bude téměř půl kilometru dlouhá estakáda, kterou nová přeložka překonává Labe a přilehlé záplavové území. Na silnici I/33 nám pak zbývá vybudovat ještě obchvat Náchoda. Zde již vykupujeme pozemky, máme podanou žádost o stavební povolení a během příštího roku plánujeme zahájit výběrové řízení na zhotovitele,“ představil nové stavby na silnici I/33 generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Přeložka silnice I/33 tvoří severovýchodní obchvat města Jaroměř. Trasa odbočuje z okružní křižovatky vybudované v rámci stavby dálnice D11 a na konci úseku se napojuje na již vybudovaný obchvat České Skalice. Stávající I/33 bude na trasu přeložky napojena prostřednictvím mimoúrovňové křižovatky Dolany.

Komunikace I/33 je součástí mezinárodní silnice E67 a sítě silnic I. třídy České republiky s mezinárodním významem. Obchvat Jaroměře bude součástí dopravního propojení dálnice D11, České Skalice, Náchoda a hraničního přechodu mezi Českem a Polskem.

Autor: Petr Dejnožka (čerpáno z ŘSD)

zpět na články

inzerce

nahoru